Το Κακουργιοδικείο Πάφου ανέβαλε για την 26η Φεβρουαρίου την απόφαση του το σκάνδαλο των πινακίδων του Δήμου Πάφου. Η απόφαση θα ανακοινωνόταν σήμερα, ωστόσο ο όγκος του υλικού, καθώς και η πολυπλοκότητα της υπόθεσης όπως ανακοίνωσε η έδρα, ανέβαλαν την ανακοίνωση της απόφασης για την 26η τρέχοντος.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι οι διευθυντές δύο εταιρειών κατασκευής πινακίδων, οι ίδιες οι εταιρείες ως νομικά πρόσωπα και ένας υπάλληλος του Δήμου Πάφου, με όλους τους ενεχόμενους να έχουν δηλώσει μη παραδοχή στα όσα τους καταλογίζονται.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι και οι εταιρείες, αφορούν σε συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή και κατάχρηση εξουσίας.

Το σκάνδαλο των πινακίδων αφορά σε παραγγελίες για κατασκευή και προμήθεια του Δήμου Πάφου με πινακίδες οδικών σημάνσεων, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου. Η εσωτερική έρευνα που διεξήχθη εδώ και χρόνια στον Δήμο Πάφου κατέδειξε σύμφωνα με τα όσα τέθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι λειτουργοί του Δήμου είχαν παραγγείλει στις συγκεκριμένες εταιρείες πινακίδες τις οποίες ο Δήμος Πάφου δεν θα χρειαστεί για χρόνια, τη στιγμή που οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι της απάτης κέρδιζαν χιλιάδες ευρώ από αυτήν.