Η Κοινοβουλευτική Επιτροπής Παιδείας συζήτησε σήμερα θέμα που ενεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ για διάκριση εις βάρος των μαθητών και φοιτητών ιδιωτικής εκπαίδευσης και την ανάγκη παραχώρησης φοροελαφρύνσεων.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας είπε ότι παρατηρούνται διακρίσεις σε βάρος των παιδιών των ιδιωτικών σχολείων. Προσθέτοντας ότι το Σύνταγμα είναι καθαρό και κρυστάλλινο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις στη δυνατότητα εκπαίδευσης. Πρόσθεσε ότι τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής κατάλογος με τα όσα ισχύουν στα δημόσια σχολεία και δεν ισχύουν στα ιδιωτικά σχολεία.
 
Μεταξύ των διακρίσεων ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως για να παραχωρηθούν υποτροφίες σε μαθητές ιδιωτικών πρέπει να έχουν 4 GCΕ περασμένα. Πρόσθεσε πως οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων δεν έχουν εκπαιδευτική ψυχολογία.
 
Για τις φοροελαφρύνσεις, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε πως εναπόκειται στο Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών καθώς όπως είπε με τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων εξοικονομείται ποσό 150 με 180 εκ. που χρειαζόταν για τη φοίτηση αυτών των μαθητών στο δημόσιο σχολείο και για φοροελαφρύνσεις η εξοικονόμηση θα μειωθεί κατά 30 εκ.
 
Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι σκοπός δεν είναι να ενισχύσουμε τη δημόσια εκπαίδευσης σε βάρος της ιδιωτικής ή αντίθετα και εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι υποχρέωση του ιδιωτικού σχολείου να παρέχει εκπαιδευτική ψυχολογία, αλλά συνιστά υποχρέωση του κράτους.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ