Είμαι δημότης του δήμου της Μέσα Γειτονιάς στη Λεμεσό.
Στην περιοχή μας βρίσκεται ο πεζόδρομος της ‘Βαθκειάς’. Έχει μήκος περίπου 1.500 μέτρα. Το πλάτος του είναι περίπου 3 μέτρα. Η αφετηρία του βρίσκεται κοντά στον κυκλικό κόμβο της Μέσα Γειτονιάς ακολουθεί την πορεία του ρυακιού της ΄Βαθκειάς’ και καταλήγει στο ίδρυμα «Άγιος Στέφανος». Συνηθίζω να περπατώ σε αυτό τον πεζόδρομο 3 – 4 φορές τη βδομάδα. 
Σήμερα το απόγευμα (24 Μαρτίου 2020) που πήγα να περπατήσω, τον βρήκα περιφραγμένο με κορδέλες!
Υποθέτω ότι τον έκλεισε ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, μετά την εξαγγελία των μέτρων περιορισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν πράγματι αυτός είναι ο λόγος, διερωτώμαι γιατί έκλεισαν τον πεζόδρομο. Ο Πρόεδρος δεν μίλησε για πεζόδρομους, αντίθετα είπε ότι το περπάτημα και η άθληση είναι στις δραστηριότητες που επιτρέπονται.
Αναμένω με ενδιαφέρον να δω τι θα απαντήσει ο δήμος, ή ο οποιοσδήποτε άλλος αρμόδιος πήρε αυτή την απόφαση.
Γιάννης Π.

Εν μέσω πανδημίας και με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν, το περπάτημα μετά από εξασφάλιση σχετικής άδειας και σε απόσταση από άλλα άτομα που επίσης αθλούνται, είναι ένας τρόπος για να διατηρούνται σε φόρμα οι πολίτες, αυτές τις δύσκολες μέρες του περιορισμού.
Ως στήλη, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι εκπλαγήκαμε από τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο αναγνώστης μας, διότι είναι γνωστό ότι σε άλλα γραμμικά πάρκα, όπως εκείνο του Πεδιαίου, εισέρχονται πολίτες για περπάτημα ή και ποδηλασία.
Για διερεύνηση του θέματος που θίγει ο αναγνώστης μας, επικοινωνήσαμε χθες με τον δήμαρχο Μέσα Γειτονιάς, Δώρο Αντωνίου, ο οποίος επιβεβαίωσε το κλείσιμο του γραμμικού πάρκου με την τοποθέτηση κορδελών.
Όπως μας είπε, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς προχώρησε στο συγκεκριμένο μέτρο, μετά την έκδοση σχετικού διατάγματος: «Κλείσαμε όλους τους παιχνιδότοπους, τους χώρους πρασίνου και τα πάρκα, υπακούοντας έτσι στο διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε με διάγγελμά του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο οποίο αναφέρεται ότι απαγορεύεται η είσοδος σε διάφορους χώρους, μεταξύ των οποίων και τα πάρκα. Κλείσαμε το γραμμικό πάρκο διότι και αυτό υπάγεται στην κατηγορία των πάρκων. Εάν κάναμε λάθος ή εάν άλλαξαν τα δεδομένα, θα το ανοίξουμε και πάλι», μας είπε.
Μια ώρα αργότερα επικοινώνησε με τη στήλη, αναφέροντας ότι όπως τον πληροφόρησε ο δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, μετά το διάταγμα, έκλεισε και το γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, αν και εξακολουθούν να εισέρχονται σε αυτό κάποιοι, παράνομα. «Άρα, όλοι οι δήμοι έχουν λάβει παρόμοια μέτρα», μας είπε και απολογήθηκε μέσω της στήλης για την ταλαιπωρία που υποβάλλονται άθελά του οι δημότες της Μέσα Γειτονιάς.