Με τα πρώτα δείγματα της νέας εποχής να είναι ορατά από χθες, το αεροδρόμιο Πάφου βιώνει τις συνέπειες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία κηρύχθηκε η Κύπρος για προστασία από τον κορονοιό. Σήμερα, στο δεύτερο αεροδρόμιο της Δημοκρατίας η κίνηση είναι υποτονική, με μόλις τέσσερις αφίξεις και ισάριθμες αναχωρήσεις, με το σύνολο των κινήσεων να αφορούν σε τρία δρομολόγια της Ryanair. και ένα της ρωσικής εταιρείας Siberia. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο αεροδρόμιο Πάφου αποβιβάστηκε ένας μόνο επιβάτης: Μια Ρωσίδα μόνιμη κάτοικος Κύπρου, η οποία μάλιστα επιτράπηκε να αποβιβαστεί αν και δεν κατείχε το σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό και μεταφέρθηκε άμεσα για 14ημερη καραντίνα σε χώρο φιλοξενίας. 
 
Τα τρία άλλα αεροσκάφη αφίχθηκαν με μηδέν επιβάτες, γεγονός που αναμένεται να αποτελεί πλέον τον κανόνα και όχι την εξαίρεση μέχρι τέλη Απριλίου.
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η αυριανή μέρα στο αεροδρόμιο Πάφου. Και αυτό αφού όπως είναι γνωστό υπό συνθήκες ομαλότητας η Τετάρτη παραδοσιακά αποτελούσε την πιο πολυάσχολη μέρα για το αεροδρόμιο, ενώ στις έκτακτες σημερινές συνθήκες αναμένεται να καταγραφεί “ιστορικό χαμηλό” κινήσεων για τη συγκεκριμένη μέρα, ενώ πιθανότατα ρεκόρ θα καταγραφεί και σε ότι αφορά σε μη έλευση ούτε ενός βρετανικού αερομεταφορέα.