To Top
12:23 Τρίτη
31 Μαρτίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Οι γαμπροί της Ευτυχίας
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Οι γαμπροί της Ευτυχίας
  24 Φεβρουαρίου 2020, 10:15 πμ  
Άνοιξε η δημοσιογράφος την καγκελόπορτα και βρέθηκε μέσα σ’ ένα σύννεφο καπνού. «Ένεκα η Τσικνοπέμπτη» δικαιολογήθηκε η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον που την περίμενε στο κεφαλόσκαλο. «Αν και δεν μυρίζει κρέας» τόλμησε να αρθρώσει η φέρελπις νέα, καθώς ακολουθούσε την οικοδέσποινα στο κιόσκι του κήπου. «Μα εμείς δεν τρώμε κρέας. Σιγά μη δώσουμε δικαιώματα, να μας πιάσει στο στόμα της και η Ντέμη!». «Η Ντέμη;». «Βίγκαν λεσβία στο φετινό Master chef. Μήπως ακούστηκα λίγο Μπογδάνος, ν’ ανησυχήσω;». «Όλα είναι βγαλμένα μέσα από τη ζωή κυρία Ουίλσον». «Α γεια σου».
 
Οι κυρίες του καρέ και η μουσαφίρισσα κάθισαν στις φερ φορζέ και ζήτησαν από την Ελλού να σερβίρει. «Για να τσιλλήσετε τα μανιτάρκα τζιαι τους σίταρους;» μουρμούρισε εκείνη ενώ γέμιζε με παγωμένη ζιβανία τα ποτήρια τους. «Τι σας φέρνει λοιπόν στην παρέα μας;» ρώτησε η χήρα τον ανθό της δημοσιογραφίας. «Το ρεπορτάζ. Τώρα που άνοιξε η συζήτηση για τους προεδρικούς υποψηφίους σκέφτηκα να μιλήσω με τη βάση». Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση της κι είδε έντρομη τις κυρίες να σηκώνονται ταυτόχρονα από τις θέσεις τους… «Μας έχουν αποκαλέσει πολλά. Βάση ποτέ! Και τώρα μπορείτε να αποχωρήσετε παρακαλώ». 
 
Μεσολάβησαν λιτοί και δεμένοι για να επιστρέψει η ρεπόρτερ στο σπίτι του Αγίου Ανδρέα. Ώσπου κάμφθηκε επιτέλους η χήρα και συγκεντρώθηκαν όλες ξανά γύρω από το σιδερένιο τραπέζι με τα μεζεκλίκια της Βιγκανοπέμπτης: Μπρόκολα, λαχανάκια Βρυξελλών και καρότα ψητά στα κάρβουνα…
 
 «Τι λέτε να ξεκινήσουμε από τον τίτλο εργασίας;» πρότεινε η Ιουλία. «Έναν τίτλο όπως… «Οι γαμπροί της Ευτυχίας»». «Μα αυτό παραπέμπει σε κλασική κωμωδία» αντέτεινε η νεαρά. «Μ’ αρέσει που τα πιάνεις με την πρώτη...». «Λέτε να είναι ο Χριστοδουλίδης;» πήρε θάρρος η δημοσιογράφος. Η Ιουλία Παλαιολόγου Ουίλσον την κοίταξε συγκαταβατικά κι έπειτα από μια μακρά σιωπή ανακοίνωσε τις τελικές της αποφάσεις. «Ας παίξουμε την κολοκυθιά λοιπόν. Ελλού, ζιβανίες!».
 
«Και γιατί να μην είναι ο Αβέρωφ;» έθεσε η Ευγενία η Καλαμαρού το ακανθώδες ερώτημα. «Βεβαίως και μπορεί να είναι ο Αβέρωφ, αφού υπάρχει παράδοση να διεκδικούν την Προεδρία της Δημοκρατίας οι εκάστοτε Πρόεδροι του κόμματος. Πλην όμως η δυνητική υποψηφιότητα Αβέρωφ θα πρέπει να περάσει πρώτα τη δοκιμασία του 2021. Από το ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές θα κριθεί εάν θα συνεχίσει ενισχυμένος ή εάν θα σηκώσουν κεφάλι οι δελφίνοι –για συντομία τους λέμε και Χάρη». «Και ο Χριστοδουλίδης;» παρενέβη η δημοσιογράφος. «Εάν επιβιώσει των κυοφορούμενων εξελίξεων στο Κυπριακό, τότε ο άνθρωπος αυτός θα είναι μια κάποια λύσις…». 
 
«Και γιατί να μην είναι ο Νικόλας;» ρώτησε η Φώφη Κούταλου, η οποία χρόνια τώρα έχει λιώσει σόλες τρέχοντας πίσω από τους υποψηφίους του λεγόμενου πατριωτικού μετώπου. «Ο Νικόλας του Ενδιάμεσου, ο Νικόλας του ΑΚΕΛ ή ο Νικόλας του ΔΗΣΥ;» έθεσε το φιλοσοφικό ερώτημα η Ιουλία. «Ο Νικόλας του ΔΗΚΟ» μουλάρωσε η Κούταλου. «Του παντός καιρού ΔΗΚΟ εάν κρίνουμε από το πολιτικό φλερτ πέρα δώθε… Από τα αριστερά στα δεξιά κι ό,τι κάτσει! Αλλά όσο και να επιμένει ότι κατέχει τον ρυθμιστικό ρόλο κληρονομικώ δικαίω, υπάρχει ένα υπαρκτό πρόβλημα για τον Νικόλα. Ένα πρόβλημα που ακούει στο όνομα… Νικόλας! Τόσο στο ΑΚΕΛ όσο και στο ΔΗΣΥ κάποιοι βγάζουν φλύκταινες στην προοπτική να κατέβουν με Παπαδόπουλο στις προεδρικές. Το παιχνίδι φυσικά, σε κάθε περίπτωση, είναι ακόμα ανοιχτό».
 
«Και γιατί να μην είναι ο Άντρος;» μπήκε με φόρα στη συζήτηση και η αριστερή (με την καλή έννοια) Κουλλίτσα Κυριακού. «Πρώτον γιατί δεν το θέλει ο ίδιος, εάν πιστέψουμε τη δήλωσή του στο debate. Και δεύτερον γιατί δεν φαίνεται να το θέλει και κανείς άλλος, ούτε καν αυτοί που συναίνεσαν σιωπηλά στην ανανέωση της θητείας του, ως γενικός γραμματέας, στην Κεντρική Γραμματεία». «Πάλι με Μαλά μας βλέπω να δίνουμε τον ωραίο τον αγώνα» μονολόγησε απελπισμένα η συναισθηματική Κουλλίτσα. «Προς το παρόν διαμορφώνουν το job description κι έπειτα θα βγουν στη γύρα: Νέος, κεντρώος, χωρίς νεοφιλελεύθερες τάσεις και πιστός στη ΔΔΟ». «Αυτός δεν είναι υποψήφιος μάνα μου. Είναι έτοιμος γαμπρός για να ανοίξεις σπίτι!» σχολίασε πικρόχολα η Καλαμαρού. «Μην υποτιμάς τους ευφραδείς δεξιούς με τις αριστερές ευαισθησίες» απάντησε σιβυλλικά η Ιουλία. 
 
«Εσένα πάλι χρυσή μου δεν σ’ ακούσαμε καθόλου» προκάλεσε την ξένη η οικοδέσποινα. «Τι να σας πω… Εγώ μια απλή δημοσιογράφος είμαι». «Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή». «Καλοσύνη σας». «Μα να μην μας πεις ούτε ένα νέο; Κάτι πικάντικο…». «Από το 2015 μέχρι το 2017 οι βουλευτές ξόδεψαν 219,034 ευρώ σε κεραστικά» αναθάρρησε η κοπέλα. Και με αυτή, την άχρηστη πληροφορία της ημέρας, αποχαιρέτισε ανακουφισμένη την ομήγυρη.  
 
stavros.christodoulou@phileleftheros.com

Φιλελελεύθερα, 23/2/2020.

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...