Μέσα στο καλοκαίρι του 2020 ανοίγει η Εμπορική ζώνη, ενώ το Event centre θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς
 
Ο σταθερά αυξανόμενος ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας καταγράφεται ως θετική εξέλιξη και γεγονός ενθαρρυντικό, αφού κατά κοινή ομολογία είναι πολύ υψηλός σε σχέση με τα  έσοδα που αποφέρει.
 
Θεωρώ πολύ θετική τη δημιουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού, που σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), προωθεί την Κύπρο ως επενδυτικό προορισμό και υποστηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια υλοποίησης των στόχων που καταγράφονται στο κείμενο Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030 για μείωση της εποχικότητας, αναβάθμιση του τουριστικού τομέα και μεγιστοποίηση της συμβολής του στην κυπριακή οικονομία.
 
Εξίσου θετική ως συμβολή θεωρώ την ψήφιση του νέου Επενδυτικού Νόμου στην προοπτική επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που παρατηρούνται στη διαδικασία αδειοδότησης των μεγάλων τουριστικών αναπτύξεων και στην επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την ελκυστικότητα της Κύπρου ως προορισμού επενδύσεων στον τομέα του Τουρισμού.
 
Από την πλευρά μας, η M.M. Makronisos marina Limited παραμένοντας πιστή στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του εμβληματικού έργου κατασκευής της μαρίνας Αγίας Νάπας, παραδίδουμε αυτή τη περίοδο ένα πρώτο μέρος της μαρίνας, που αφορά στον ελλιμενισμό σκαφών και στις σχετικές με αυτό προσφερόμενες υπηρεσίες.  
 
Η μαρίνα αρχικά τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία από τον Νοέμβριο του 2019, υπό πραγματικές συνθήκες με σκοπό μέσω της πιλοτικής αυτής διαδικασίας να διαπιστωθεί στην πράξη η εύρυθμη λειτουργία της, να επιλυθούν τυχόν προβλήματα ή/και δυσκολίες που ενδεχομένως προκύπτουν και να διευθετηθούν αποτελεσματικά όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της. Σημειώνω επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας υποδεχόμαστε σκάφη αποκλειστικά και μόνο από την Κυπριακή Δημοκρατία, τα οποία έχουν πάρει ειδική πρόσκληση, ενώ αυτή την άνοιξη θα υποδεχθούμε τα πρώτα σκάφη.
 
Μέσα στο καλοκαίρι του 2020 ανοίγει η Εμπορική ζώνη, ενώ το Event centre θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.
 
Όπως είναι γνωστό, η μαρίνα της Αγίας Νάπας, έργο ανάπτυξης αξίας €300 εκ., αφορά στην κατασκευή 220 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 35 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη στο νερό και στην ξηρά (Dry Stack), ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς επιλεγμένων καταστημάτων και εστιατορίων που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες. Ο σχεδιασμός του έργου έγινε από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο SmithGroupJJR με γνώμονα τη διασφάλιση ευχάριστης και πολυτελούς διαβίωσης προσαρμοσμένης ευρηματικά στο μεσογειακό μοντέλο της σύγχρονης διαμονής.  Έχει ήδη πουληθεί σχεδόν όλος ο ανατολικός πύργος, ενώ αυξανόμενο παρατηρείται το ενδιαφέρον επενδυτών, αγοραστών, από τη Ρωσία, Μέση Ανατολή και την Ασία, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς εκστρατείας προβολής του έργου στο εξωτερικό, χωρίς βέβαια να υποβαθμίζεται η παρουσία Κυπρίων αγοραστών.
Για εμάς, το έργο της μαρίνας Αγίας Νάπας δεν είναι ένα απλά έργο ανάπτυξης ακινήτων, αλλά έργο ζωής. Πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναδεικνύοντας την Αγία Νάπα ως το καλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου.
 
Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, με την περάτωση του έργου και την παράδοση της μαρίνας στο κράτος, η M.M. Makronisos Marina Limited θα διατηρήσει τη διαχείριση του όλου έργου για τα επόμενα 50 χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες διαχείρισης των εγκαταστάσεων στους αγοραστές διαμερισμάτων και ανεξάρτητων κατοικιών, για επενδυτικούς σκοπούς. Θα αναλάβουμε επίσης την ενοικίαση των ακινήτων για λογαριασμό τους. Και φυσικά προσφέροντας αυτές τις υπηρεσίες στους ιδιοκτήτες, θα διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει πάντα ζωντάνια στη μαρίνα και άρτια λειτουργία του εμβληματικού αυτού έργου.
 
* CEO, M.M. Makronisos marina Ltd