Στην αγορά αυτοκινήτου είναι επιβεβλημένες οι αλλαγές και προσαρμογές σε λειτουργικό και στρατηγικό επίπεδο

To 2019 η κυπριακή αγορά αυτοκινήτου αντιμετώπισε ταυτόχρονες προκλήσεις ανάπτυξης και αστάθειας, σε ένα σύνθετο, διεθνές και τοπικό, οικονομικό περιβάλλον.  Γενικότερα πάντως υπάρχει η εκτίμηση για ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης που μας κάνει να αισιοδοξούμε για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τη νέα χρονιά.
Αυτή η αισιοδοξία τροφοδοτείται από τα πολλά και εντυπωσιακά νέα μοντέλα που παρουσιάζουν οι διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες. Μοντέλα για κάθε χρήση και ανάγκη, με ξεχωριστή αισθητική και ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία. Τα βήματα εξέλιξης των αυτοκινήτων την τελευταία δεκαετία είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα με επικέντρωση στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας οδηγού, επιβατών και πεζών.
Όταν το αυτοκίνητο εξελίσσεται, είναι αναμενόμενο να εξελίσσονται και οι αντιπροσωπείες. Οι ανάγκες των πελατών μεταβάλλονται και οι απαιτήσεις τους γίνονται υψηλότερες. Έτσι, μία κορυφαία πρόκληση είναι εκείνη της αξιοπιστίας. Οι αντιπροσωπείες οφείλουν να στέκονται υπεύθυνα και αποτελεσματικά στο πλευρό των πελατών τους. Τα δεδομένα στο χώρο συνεχώς αλλάζουν, κάτι που επιβάλλει τη διαρκή επένδυση σε θέματα τεχνικής εξειδίκευσης και εκπαίδευσης. Ο ρόλος του συμβατικού μηχανικού έχει ξεπεραστεί. Ο σύγχρονος μηχανικός χρειάζεται να είναι εφοδιασμένος με νέες δεξιότητες, τεχνολογικές γνώσεις και ειδικό εξοπλισμό αιχμής. Ταυτόχρονα αποτελεί πάντα μεγάλη πρόκληση για τις αντιπροσωπείες η επαρκής κάλυψη σε γνήσια ανταλλακτικά, κάτι πολύ απαιτητικό για μια χώρα νησί όπως είναι η Κύπρος. Την ίδια στιγμή, μέσα σε μια κοινωνία που αλλάζει, το marketing και η επικοινωνία των αντιπροσωπειών πρέπει να προσαρμοστεί και να αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά που αγγίζουν το σύγχρονο καταναλωτή ώστε  να περνούν με αποτελεσματικότητα το μήνυμα.
Η αγορά αυτοκινήτου μάς διδάσκει πως σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται συνεχώς, είναι επιβεβλημένες μικρές και μεγάλες αλλαγές και προσαρμογές σε επίπεδο λειτουργικό και στρατηγικό. Αυτό αντανακλά και τη μεγάλη εικόνα της οικονομίας του τόπου που οφείλει να προσαρμόζεται στους καιρούς και στις εποχές, κάνοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Κράτη και επιχειρήσεις οφείλουν να δείχνουν ευελιξία δυναμώνοντας συνεχώς την ανταγωνιστικότητά τους.
Ο Όμιλος Πηλακούτα υλοποιεί την επιχειρηματική του στρατηγική με σταθερά και δυναμικά βήματα. Μέσα στο 2019 υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα εκτεταμένης ανανέωσης των εγκαταστάσεων των νέων μας brand Renault, Dacia και Mitsubishi. Επίσης δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στη συνεχή βελτίωση της υποστήριξης και της εξυπηρέτησης. Θέλουμε οι πελάτες μας στην Κύπρο να έχουν  την αντιπροσωπεία που τους αξίζει.
Για να πετύχουμε τα πιο πάνω, πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν όρια στην εξέλιξη. Η ποιότητα δεν δέχεται συμβιβασμούς. Η αξία της ομάδας είναι πάνω από όλα. Όταν το πάθος και το μεράκι για το αυτοκίνητο συναντούν τη φιλικότητα και τον επαγγελματισμό, τότε μπορούμε να ξεπερνούμε συνεχώς τον εαυτό μας, προσφέροντας στους πελάτες μας το καλύτερο. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία πωλήσεων της χρονιάς αυτής, σύμφωνα με τα οποία ο Όμιλος Πηλακούτα κατέκτησε το μεγαλύτερο ποσοστό της κυπριακής αγοράς (20,2% το πρώτο επτάμηνο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία), σε μια εποχή έντονου ανταγωνισμού.
Η επιτυχία μάς κάνει όλους να προσπαθούμε πιο σκληρά. Είναι αποτέλεσμα της προσήλωσης του Ομίλου στην ποιότητα, στην αξιοπιστία και στην ολική υποστήριξη 360° στους πελάτες του. Αντικατοπτρίζει την επιχειρηματική στρατηγική μας για στοχευμένη επέκταση με την ενσωμάτωση στη μεγάλη οικογένεια των Brands που αντιπροσωπεύουμε, ΒΜW, ΜΙΝΙ, Nissan, Jaguar και Land Rover, των νέων του συνεργασιών: Renault – Dacia και Mitsubishi.
Όμως η πιο σημαντική διάκριση, είναι η εμπιστοσύνη των χιλιάδων πελατών μας. Αυτή είναι και η μεγάλη δύναμη του Ομίλου Πηλακούτα για την κατάκτηση νέων κορυφών στα χρόνια που έπονται.

 
* Managing Director Όμιλος Πηλακούτας.