Πρώτο θέμα στις πολιτικές ειδήσεις των περισσότερων αιγυπτιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης αποτελεί η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Η «Αλ Αχράμ» έχει τίτλο στο ρεπορτάζ την φράση του Αιγυπτίου ηγέτη Αλ Σίσι ότι «η Αίγυπτος επιθυμεί την εποικοδομητική συνεργασία με την Κύπρο», γεγονός που όπως τονίζει η εφημερίδα προκύπτει από την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο Προέδρων.
 
Όπως μάλιστα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, «ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι επεσήμανε ότι η Αίγυπτος ενδιαφέρεται για όλες τις πτυχές της εποικοδομητικής συνεργασίας με την Κύπρο, ιδίως ενόψει της ανάπτυξης και της δύναμης στις σχέσεις των δύο χωρών κατά την προηγούμενη περίοδο ή στο πλαίσιο ενός τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας Αιγύπτου, Κύπρου, Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με Σίσι μίλησε ο ΠτΔ – «Δράσεις για αποτροπή τουρκικών σχεδιασμών»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν τρόπους για την ενίσχυση των στενών διμερών σχέσεων μαζί με το συντονισμό των θέσεών τους σε σχέση με ορισμένα θέματα ασφάλειας και περιφερειακά ζητήματα σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος».
 
Η «Αλ Αχράμ» επισημαίνει ότι «ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης από την πλευρά του εξέφρασε την αποφασιστικότητα της χώρας του να ενισχύσει την κοινή συνεργασία είτε σε διμερές επίπεδο είτε στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών με στόχο την προώθηση της εξαιρετικής συνεργασίας, με τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις σχετικά με πολιτικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος»
 
«Την προώθηση της συνεργασίας, συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο Αλ Σίσι», αναφέρει από την πλευρά της στην ιστοσελίδα της η «Egypt Today».
 
Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι τόνισε την αποφασιστικότητα να προωθήσει τη διμερή συνεργασία με την Κύπρο για να ανταποκριθεί στα συμφέροντα των λαών και των δύο χωρών».

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ