Άμεσα μετέβησαν στις πληγείσες από τα καιρικά φαινόμενα περιοχές για καταγραφή όλων των ζημιών και ενεργοποίηση του Εθνικού Πλαισίου για στήριξη των πληγέντων γεωργών λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας.

Σε ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώθηκαν, σε όλη την επικράτεια των ελεύθερων περιοχών του νησιού, ζημιές σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυτικής παραγωγής, κυρίως σε εσπεριδοειδή, πατάτες και λαχανικά.

«Με στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπιση της κατάστασης, λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας μετέβησαν άμεσα στις πληγείσες περιοχές για καταγραφή όλων των ζημιών και ενεργοποίηση του Εθνικού Πλαισίου για στήριξη των πληγέντων γεωργών», προστίθεται.

Το Υπουργείο Γεωργίας, διαβεβαιώνει πως «αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, στέκεται δίπλα στον αγροτικό μας κόσμο και στηρίζει έμπρακτα τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους μας, με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων τους».