To Top
21:18 Τετάρτη
22 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Κομβικό τεχνολογικό momentum με νέες προοπτικές
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "Φ" • Κομβικό τεχνολογικό momentum με νέες προοπτικές
  14 Ιανουαρίου 2020, 6:53 μμ  
Ακόμα πιο γρήγορη Κύπρος με επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ από την PrimeTel
 

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία και τις τηλεπικοινωνίες προχωρούν με γεωμετρική πρόοδο,  αλλάζοντας όλα όσα ξέραμε για πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας από την ιατρική και τη διαστημική μέχρι τις συγκοινωνίες και τη γεωργία. Οι νέες τεχνολογίες, όπως το  Internet of Things, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), η κβαντική υπολογιστική και οι αλγόριθμοι είναι μόνο μερικά από τα πολύτιμα εργαλεία, τα οποία θα αποτελέσουν τους δικούς μας συμμάχους στη διαδικασία ανάπτυξης και εξέλιξης του τομέα των τηλεπικοινωνιών. 
Σε αυτό το κρίσιμο στάδιο δηλώνουμε παρόντες με σημαντικές επενδύσεις, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το θετικό momentum και συμβάλλοντας ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου με τεχνολογικά καινοτόμες λύσεις επικοινωνίας. Η μεγαλύτερη πρόκληση της PrimeTel για τη νέα χρονιά παραμένει η συμβολή μας στην ανάπτυξη και εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο με αξιόπιστες υποδομές, προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και σύγχρονες λύσεις ICT, που θα δώσουν το έναυσμα στις επιχειρήσεις να γυρίσουν σελίδα.
Στην καρδιά του στρατηγικού μας πλάνου βρίσκεται η επένδυση στα δίκτυα νέας γενιάς, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα €70 εκ. Ως ο challenger του τηλεπικοινωνιακού τοπίου συμμετέχουμε ισότιμα στην ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος με μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στην Κύπρο, ενισχύοντας την οικονομία της χώρας και θέτοντας τις βάσεις για τη νέα ψηφιακή εποχή.  
Η ενίσχυση της υπερταχείας ευρυζωνικής υποδομής του νησιού είναι αυτή που θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε συνδεσιμότητα υψηλών ταχυτήτων για τη μετάβαση της Κύπρου στην κοινωνία του Gigabit. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, η οποία θα μας ενθαρρύνει να γίνουμε πρωτεργάτες σε αυτή την προσπάθεια και να καλύψουμε σύντομα τη διαφορά με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Αναπόσπαστο μέρος της μεγάλης μας επένδυσης σε υποδομές νέας γενιάς αποτελεί η δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου δικτύου κινητής της PrimeTel, το οποίο διευρύνεται καθημερινά, ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία επικοινωνίας σε όλα τα αστικά κέντρα αλλά και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Κύπρου. Το roll out του νέου δικτύου της PrimeTel προχωράει με εντατικούς ρυθμούς μεταμορφώνοντας την καθημερινότητα των συνδρομητών προσφέροντας πολλαπλάσιες ταχύτητες, καλύτερη κάλυψη και βελτιωμένη χωρητικότητα.
Η PrimeTel υλοποιεί έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών της σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, ένα έργο σταθμό για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, τα αποτελέσματα του οποία θα προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες, υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα και τεράστια χωρητικότητα.
Δημιουργήσαμε ένα εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο εξυπηρετεί ήδη επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε όλα τα αστικά κέντρα της Κύπρου παρέχοντας, ασφαλείς συνδέσεις οπτικών ινών και ταχύτητες που φτάνουν μέχρι και τα 1000 Mbps. Η υπηρεσία PrimeTel Fiber υπερέχει χάρη στο εύρος του ανεξάρτητου υποθαλάσσιου συστήματος, το οποίο παρέχει διασύνδεση υψηλών επιδόσεων στο εξωτερικό με σημεία παρουσίας στη Γερμανία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.
Μέσα στο 2020, η διαδικασία επέκτασης αναμένεται να επιταχυνθεί ραγδαία, καλύπτοντας σταδιακά όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα σε Παγκύπρια βάση, ώστε να μπορέσει σύντομα να προσφέρει υψηλές ταχύτητες και κορυφαία ποιότητα επικοινωνίας σε κάθε σπίτι.
Φέτος, κάναμε τη διαφορά προσφέροντας το πιο πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο στην Κύπρο μέσα από 10 υψηλής ευκρίνειας αθλητικά κανάλια, τα οποία προβάλλουν ζωντανά περισσότερους από 40 αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ εβδομαδιαίως. Σε συνεργασία με την Cablenet κάναμε το deal της χρονιάς, ώστε προσφέρουμε περισσότερη αξία στους συνδρομητές μας εκατέρωθεν, με αναβαθμισμένο τηλεοπτικό περιεχόμενο και προσιτές τιμές για όλους. Στόχος μας είναι να εμπλουτίζουμε συνεχώς την πλατφόρμα μας με ποιοτικό αθλητικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο διατηρώντας στο δυναμικό μας τις πιο ισχυρές τοπικές και διεθνείς ομάδες και ενδυναμώνοντας τις συνεργασίες μας με τα κορυφαία κινηματογραφικά studio του κόσμου.
Το όραμα μας  για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών υλοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνή και εθνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα και βιομηχανικούς εταίρους. Εκπροσωπώντας την Κύπρο στο πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 5Genesis, έχουμε αποκτήσει πολύτιμη τεχνογνωσία που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς για να βελτιώσουμε την εμπειρία του συνδρομητή. Χτίζουμε ένα υπερσύγχρονο «Future Proof» δίκτυο τελευταίας τεχνολογίας που θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τη μετάβαση σε υπηρεσίες 5ης γενιάς όταν οι συνθήκες είναι ώριμες.
Ως η ταχύτερα εταιρία τηλεπικοινωνιών για τέταρτη συνεχή χρονιά, υποδεχόμαστε τo 2020 ως μία χρονιά κομβικής σημασίας. Μία χρονιά κατά την οποία η ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς τίθεται στο επίκεντρο, ανάπτυξη η οποία θα καταστεί ικανή να γεφυρώσει το χάσμα με τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Chief Commercial Officer PrimeTel
 
  Θεοδόσης Θεοδοσίου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...