To Top
16:28 Τετάρτη
19 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Οι κρίσιμοι παράμετροι της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "Φ" • Οι κρίσιμοι παράμετροι της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας
  22 Ιανουαρίου 2020, 10:06 πμ  
Tο παλλαϊκό αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά με τη δρομολόγηση εβδομαδιαίας επιβατικής γραμμής Κύπρου - Ρόδου - Πειραιά.  Σύμφωνα με τα όσα διεμείφθησαν πρόσφατα σε συνεδρία της  κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, το ατομικό εισιτήριο Λεμεσός - Πειραιάς μετ' επιστροφής θα στοιχίζει 130 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των λιμενικών φόρων. Επίσης, θα υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση για χρήση καμπίνας και μεταφορά αυτοκινήτου. 

Καταρχάς, το κόστος του εισιτηρίου φαντάζει προσιτό. Αν ληφθεί όμως υπόψιν ότι η διάρκεια του ταξιδιού Λεμεσός - Πειραιάς αγγίζει τις 30 ώρες, καθίσταται αναγκαία η χρήση καμπίνας για μεγάλη μερίδα ταξιδιωτών, αυξάνοντας αισθητά το κόστος. Για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποτυχίας της γραμμής λόγω υψηλών κόστων, προτού ακόμα δρομολογηθεί, καλείται το Υφυπουργείο Ναυτιλίας να πάρει τα αναγκαία μέτρα προκειμένου το κόστος να μην είναι απαγορευτικό για τον μέσο πολίτη. Αυτό θα είναι και το πρώτο καθοριστικό βήμα για να αγκαλιαστεί το πλοίο της γραμμής Λεμεσού - Πειραιά από τους Κύπριους, τους Ελλαδίτες και γενικότερα από τους ξένους περιηγητές. Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να τύχει χειρισμού η χρέωση της καμπίνας και της μεταφοράς αυτοκινήτου. Είναι χιλιάδες οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να περιηγηθούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας με το ίδιο το αυτοκίνητο τους μαζί με κυπριακά προϊόντα και άλλα συναφή, η μεταφορά των οποίων με αεροπλάνο είναι πανάκριβη και πολλές φορές απαγορευτική για τους πολλούς. 
Με τη λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Κύπρου - Ελλάδας επιλύεται και ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες αεροφοβικούς συμπολίτες μας. Με ψήφισμα γραμμένο σε έξι γλώσσες οι αεροφοβικοί διεκδικούν εδώ και πολύ καιρό το δικαίωμα να ταξιδεύουν στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη της Μεσογείου χωρίς να είναι εξαρτώμενοι του αεροπλάνου. Το να μην υπάρχει ένα επιβατικό πλοίο (ferry boat) που να μας συνδέει με την Ελλάδα είναι αδιανόητο, τονίζουν με πίκρα οι αεροφοβικοί συμπολίτες μας, καλώντας την πολιτεία να μεριμνήσει ώστε αυτό το δίκαιο αλλά και ανθρώπινο αίτημά τους να ικανοποιηθεί το συντομότερο.

Επισημαίνεται ότι το αίτημα των πολιτών για επαναλειτουργία της θαλάσσιας επιβατικής γέφυρας Κύπρου - Ελλάδας, η οποία διακόπηκε το 2000 όλως διόλου ανεξήγητα, είναι άρρηκτα συνυφασμένο με ζωτικούς κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς  αλλά και εθνικούς λόγους, τους οποίους ο καθείς μπορεί εύκολα να αντιληφθεί. Παράλληλα, το όλο θέμα ταυτίζεται με τον προσδιορισμό  της ευρύτερης γεωστρατηγικής και οικονομικής προοπτικής του Ελληνισμού στη σημερινή νέα τάξη πραγμάτων, με αιχμή τον προωθούμενο άξονα  Αιγύπτου - Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας και την πρόσφατη τριμερή συμφωνία για τον ενεργειακό αγωγό EastMed που αποτελεί ισχυρό εργαλείο στον διαμορφούμενο γεωπολιτικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής. 

Υπενθυμίζουμε την προφητική και άκρως αξιόλογη επισήμανση του πρώην πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκου Ροδουσάκη, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ότι με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεγαλόνησος πρέπει να καταστεί μέσω των θαλάσσιων μεταφορών γεωστρατηγική γέφυρα της Μέσης Ανατολής με την Ευρώπη.

Έχοντας αυτά κατά νουν, φρονούμε ότι στη σημερινή εποχή των κατακλυσμιαίων γεωπολιτικών μεταβολών στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε συνδυασμό με τον διαμορφούμενο ενεργειακό χάρτη, το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας προσλαμβάνει ευρύτερες εθνικές διαστάσεις. Καταληκτικά, διαμηνύουμε πως η επιτυχία της θαλάσσιας επιβατικής γραμμής Κύπρου - Ελλάδας προβάλλει ως μονόδρομος, γεγονός που υποχρεώνει Αθήνα και Λευκωσία να πράξουν το καθήκον τους. 

*Δημοσιογράφος, πρόεδρος Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού
 www.iep.org.cy
 
  Ξενής Χ. Ξενοφώντος   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...