Κλειστές θα παραμένουν τις Κυριακές οι υπεραγορές, οι φούρνοι, κι άλλα καταστήματα τροφίμων, ως μέτρο για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών.
 
Σύμφωνα με νέο διάταγμα του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκε ο Υπουργός Υγείας Κωνσνταντίνος Ιωάννου, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (υπεραγορές, παντοπωλεία, mini market, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, φρουταρίες, κάβες) θα παραμένουν κλειστές την Κυριακή, αλλά θα μπορούν να κάνουν delivery.
 
 

Της απαγόρευσης σημειώνεται στο διάταγμα εξαιρούνται τα περίπτερα, νοουμένου ότι δεν θα εμπορεύονται προϊόντα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.

Σημειώνεται ακόμα ότι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να οφείλουν να προβούν σε όλες τις αναγκαίες σηματοδοτήσεις, έτσι ώστε να υπάρχει 2 μέτρα απόσταση από τους πολίτες τόσο εντός όσο και εκτός της επιχείρησης (δηλαδή εντός των καταστημάτων/επιχειρήσεων και στις ουρές αναμονής εκτός των καταστημάτων/επιχειρήσεων).

Επιπλέον, οι πολίτες όταν προσεγγίζουν χώρο που έχει πρόσβαση το δημόσιο, θα πρέπει να μεριμνούν όπως τηρούν απόσταση 2 μέτρων από άλλους συμπολίτες τους.