Υπό κράτηση για περίοδο τριών ημερών τέθηκε ο 21χρονος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (29/5) για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στη βόρεια κερκίδα του γηπέδου Alphamega Stadium μετά τη λήξη του αγώνα Απόλλων και ΑΠΟΕΛ. Το ντέρμπι σημαδεύτηκε με επεισόδια, πετροπόλεμο, ζημιές και βανδαλισμούς εντός και εκτός γηπέδου και τον τραυματισμό ενός 19χρονο οπαδού του Απόλλωνα.

Στο πλαίσιο διερεύνηση των όσων διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής (21/5), οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησαν στη δημοσίευση φωτογραφιών με σκοπό να ληφθούν πληροφορίες για την αναγνώριση και τον εντοπισμό των εικονιζόμενων προσώπων. Ανάμεσα σ΄ αυτά περιλαμβανόταν και ο ύποπτος. Σύμφωνα με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σταδίου, ο 21χρονος φέρεται να σπάζει πλαστικό κάθισμα από την κερκίδα και στη συνέχεια να το ρίχνει. Ο ύποπτος, κατά τον επίμαχο χρόνο, φορούσε μπλούζα με τον αριθμό 1979, ενώ φέρει χαρακτηριστικό τατουάζ στο αριστερό του χέρι.

Ο 21χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού με τον ανακριτή να αιτείται την κράτησή του για περίοδο τριών ημερών. Ο δικηγόρος του έφερε ένταση, ωστόσο, η Δικαστής ανέφερε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και υπάρχει εύλογη υπόνοια ότι ο ύποπτος ενέχεται στα υπό διερεύνηση αδικήματα. Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της συνομωσίας, χρησιμοποίησης και ρίψης επικίνδυνων αντικειμένων εντός αθλητικού χώρου, καταστροφής εγκαταστάσεων αθλητικού χώρου, πρόκλησης ζημιάς, παράνομης συνάθροισης και οχλαγωγίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» στις 27/5 λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Λεμεσού από πληροφοριοδότη, ο οποίος ανέφερε ότι το πρόσωπο που εικονίζεται σε φωτογραφία, είναι ο ύποπτος και ότι εργάζεται σε συγκεκριμένο υποστατικό στην Πάφο. Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν επί τόπου στο εν λόγω υποστατικό και από τις εξετάσεις διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν άλλες 18 καταθέσεις. Αναζητούνται ακόμη δύο οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Όσο για τους δύο εργαζόμενους της υπηρεσίας ασφάλειας του Απόλλωνα, οι οποίοι συνελήφθησαν για το σακίδιο με τα καπνογόνα, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού πρώτα κατηγορήθηκαν γραπτώς.