Αυλαία έριξε άλλη μια σοβαρή υπόθεση που εκδικαζόταν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού με τους δικαστές να επιβάλλουν στην 59χρονη κατηγορούμενη μετά από παραδοχή, συντρέχουσες ποινές φυλάκισης με τη μεγαλύτερη αυτή των 4,5 χρόνων στις κατηγορίες κλοπή από υπάλληλο και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότερες. Πρόκειται για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού €315.000 από μεγάλο όμιλο εργοληπτικών εταιρειών και με τη 59χρονη κατηγορούμενη να είχε πλαστογραφήσει 274 τραπεζικές επιταγές από τον Αύγουστο 2019 μέχρι τις 5 Αυγούστου 2021 τις οποίες εξαργύρωσε και οικειοποιείτο τα χρήματα.

Το Δικαστήριο όπως αναφέρεται στην απόφασή του, έλαβε υπόψη του τις προσωπικές και οικογενειακές περιστάσεις της 59χρονης, ότι δηλαδή πρόκειται για χήρα και μητέρα δύο ενήλικων παιδιών. Στην απόφασή σημειώνεται ότι εγκληματική συμπεριφορά της κατηγορουμένης στράφηκε εναντίων των εργοδοτών της και ότι εκμεταλλεύτηκε κατά τρόπο βάναυσο την εμπιστοσύνη που της είχαν δείξει, την οποία όπως σημειώνει το Δικαστήριο, δεν είχε τιμήσει.

Να σημειώσει ότι η κατηγορούμενη αποζημίωσε τους πρώην εργοδότες της αφού τους μετεβίβασε την οικογενειακή της κατοικία, με τους παραπονούμενους να δηλώνουν μετά την πράξη αυτή ότι δεν έχουν καμία άλλη χρηματική απαίτηση από αυτή. Στην απόφαση γίνεται αναφορά ότι προσμετρά ευνοϊκά υπέρ της η αποπληρωμή του επίδικου ποσού και ουσιαστικά η αποκατάσταση της ζημίας, ωστόσο το στοιχείο αυτό δεν μειώνει τη βαρύτητα του αδικήματος
Στην κατηγορούμενη επιβλήθηκαν συντρέχουσες ποινές 3 χρόνων στην κατηγορία της κλοπής από υπάλληλο για το πόσο των €84.571.34, για το ίδιο αδίκημα αλλά για το ποσό των €230.693.47 ποινή φυλάκιση 4,5 ετών.

Για τα κατηγορία της πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων ποινή 2 ετών ενώ για το αδίκημα της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ποινή φυλάκισης 4,5 ετών.
Σύμφωνα με γεγονότα της υπόθεσης, η 59χρονη είχε πλαστογραφήσει 274 τραπεζικές επιταγές από τον Αύγουστο 2019 μέχρι τις 5 Αυγούστου 2021 τις οποίες εξαργύρωσε και οικειοποιείτο τα χρήματα. Από την έρευνα του ΤΑΕ Λεμεσού, διαπιστώθηκε ότι κάθε βδομάδα η κατηγορούμενη πλαστογραφούσε 2 με 3 επιταγές για ποσό περίπου €1.000.