Σε καταγγελία για την σφαγή ενός βοδιού κοντά στο κέντρο του χωριού Δρύμου στην επαρχία Πάφου, προέβη το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το οποίο ζητά διερεύνηση του περιστταικού από τις Αρχές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, πληροφορηθήκαμε για την σφαγή ενός βοδιού κοντά στο κέντρο του χωριού Δρύμου στην επαρχία Πάφου, ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον άλλων τριών που ανήκουν στον ίδιο κάτοχο.

Πριν το περιστατικό προηγήθηκε καταγγελία για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε στην κατοχή του βόδια και όπως προβλέπει η νομοθεσία θα έπρεπε να διαθέτει τους κατάλληλους χώρους κάτι το οποίο ο ίδιος δεν εφάρμοζε.

Η σφαγή του ενός βοδιού έγινε από τον κάτοχο με τη βοήθεια άλλων ατόμων σε κοντινή απόσταση από το κέντρο του χωριού. Στον χώρο του χωριού βρέθηκαν εντόσθια και η σάρκα του ζώου.

Από το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται πως έγινε ξεκάθαρη παραβίαση της νομοθεσίας, καθώς δεν έγινε αναισθητοποίηση του ζώου με αποτέλεσμα την πρόκληση αβάσταχτου πόνου, αγωνίας και ταλαιπωρίας. Επίσης η σφαγή πρέπει να γίνεται σε εγκεκριμένα σφαγεία.

Για ακόμα μια φορά διαφαίνεται η αδυναμία των αρμόδιων Αρχών να προβεί στους απαιτούμενους ελέγχους, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη των ζώων.

Η Αστυνομία και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, έχουν ειδοποιηθεί για το εν λόγω περιστατικό και ως ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος ζητούμε να γίνει άμεση διερεύνηση τόσο για τη σφαγή όσο και για τη τύχη των άλλων βοδιών και αριθμού σκυλιών που γνωρίζουμε πως είχε στην κατοχή του».