Χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ πρέπει να το προστατεύσουμε, και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση κινείται στη λογική της βελτίωσής του, είπε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τη δημιουργία του ΓεΣΥ, η κ. Δημητρίου συνοδευόμενη από μέλη της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, είχε την Τετάρτη σειρά συναντήσεων με φορείς της υγείας και συγκεκριμένα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου σε δηλώσεις της τόνισε πως οι συναντήσεις με τους φορείς συμπίπτουν με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη λειτουργία του ΓεΣΥ, της μεγαλύτερης κοινωνικής μεταρρύθμισης στον τόπο, και σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το σύστημα.

Όπως είπε, δυο είναι οι βασικοί άξονες για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, όπως κατατέθηκαν και στις συναντήσεις – αφενός η αποτελεσματικότερη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και αφετέρου η οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος.

Η κ. Δημητρίου επεσήμανε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε πρόταση που κινείται σε αυτούς τους δυο άξονες, και σημείωσε πως ύψιστης σημασίας είναι η διαφάνεια και ο έλεγχος του συστήματος για αντιμετώπιση των καταχρήσεων.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ΓεΣΥ, πρόσθεσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, “με τρόπο που θα είναι ωφέλιμος για τους πολίτες και τον τομέα της υγείας ευρύτερα», συμπλήρωσε.