Ανησυχητικό είναι σύμφωνα με την Αστυνομία και κοινωνικούς φορείς το φαινόμενο των ανήλικων στην επαρχία Πάφου που χρησιμοποιούν τα μηχανοκίνητα μέσα των γονέων ή συγγενικών τους προσώπων. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέραν των 10 ανήλικους εντόπισε μέσα στο 2023 η Αστυνομία στην Πάφο, το διαμέρισμα Χρυσοχούς και την περιαστική περιοχή να πηγαίνουν βόλτα οδηγώντας αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες.

Μόλις χθες, δύο νεαρά πρόσωπα, ηλικίας μάλιστα κάτω των 16 ετών, εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις να οδηγούν μοτοσυκλέτες και αφού μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, κλήθηκαν εκεί και οι γονείς τους για τα περαιτέρω.

Η σοβαρή αυτή κατάσταση προέκυψε κατά τη διάρκεια εντατικοποίησης των επιχειρήσεων της Τροχαίας για πάταξη παρανομιών σχετικά με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και για εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων λόγω της έξαρσης της κίνησης στους δρόμους μετά την επανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος. Κάποιοι από τους ανήλικους, είχαν μεν το δικαίωμα για έκδοση μαθητικής άδειας, ωστόσο δεν συνοδεύονταν από ενήλικο, έμπειρο οδηγό, ενώ άλλοι δεν ήταν καν σε ηλικία απόκτησης μαθητικής άδειας. Οδηγούσαν μάλιστα τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες εντός της κατοικημένης περιοχής, χωρίς να τύχουν μέτρων από τους οικείους τους.

Οι νέες αυτές περιπτώσεις, αν και ήρθαν μαζεμένες τους πέντε πρώτους μήνες του 2023, μεγεθύνοντας το πρόβλημα, δεν ήταν και οι πρώτες παρανομίες που εντοπίστηκαν έχοντας ως πρωταγωνιστές ανήλικους μαθητές στην επαρχία Πάφου. Αντίστοιχο ή και μεγαλύτερης έκτασης είναι το πρόβλημα που καταγράφηκε και στη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων το 2022, ανέφερε στον «Φ» αρμόδια πηγή.