Συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς τον Υπουργό Γεωργίας, Πέτρο Ξενοφώντος, για το θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών προς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμπερίληψη στο σχέδιο για τον πράσινο τρυγητό και των αμπελώνων που συμμετείχαν στο σχέδιο και την περσινή χρονιά, εκφράζει ο επαρχιακός γραμματέας της ΠΕΚ Πάφου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Οι μεγάλες ποσότητες κρασιών οι οποίες μένουν αδιάθετες κυρίως στα μεγάλα οινοποιία του τόπου η οποία οφείλεται στη μειωμένη κατανάλωση κρασιών τα προηγούμενα χρόνια λόγω κορωνοϊού αλλά και της υπέρ παραγωγής σταφυλιών τον περασμένο χρόνο, κατέστησαν την επέκταση του πράσινου τρυγητού την φετινή χρονιά μονόδρομο για διασφάλιση τουλάχιστον ενός υποφερτού εισοδήματος για τους αμπελουργούς μας ώστε να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους και να μπορέσουν να μείνουν στο επάγγελμα, επισημαίνει ο κ. Πιττοκοπίτης.

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση όπως ετοιμάσει το συντομότερο δυνατό, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους αμπελουργούς, ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για οριστική αντιμετώπιση του αμπελουργικού προβλήματος, το οποίο ταλανίζει για δεκαετίες χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.

Ο επικεφαλής της ΠΕΚ Πάφου εκφράζει, τέλος, ικανοποίηση για το ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας έχει να επιδείξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σημαντικό έργο στήριξης του πρωτογενούς  τομέα και της υπαίθρου γενικότερα του τόπου μας.