Το Let’s Do It! Cyprus με χαρά ανακοινώνει τα αποτελέσματα της φετινής εκστρατείας. Συνολικά, 78 τόνοι ανάμεικτα σκουπίδια και 58 τόνοι PMD έχουν μαζευτεί από το όμορφο νησί μας με την συμμετοχή 18.300 εθελοντών σε λίγο περισσότερο από μια βδομάδα! Με τη βοήθεια της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, όλα τα σκουπίδια έχουν συλλεχθεί και μεταφερθεί σε νόμιμες χωματερές ή υποβλήθηκαν σε επεξεργασία για PMD, ενώ όλοι οι εθελοντές έλαβαν πρόσθετες οδηγίες διαχωρισμού γυαλιού, κουτιών και μπαταριών σύμφωνα με τις τοπικές διατάξεις και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Επιπλέον, μεγάλα αντικείμενα όπως λάστιχα, ψυγεία κ.λπ. έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια σε πράσινα σημεία για επεξεργασία από κάθε δήμο ξεχωριστά

Ο πρόεδρος του Τοgether Cyprus, του οργανωτικού ΜΚΟ πίσω από την μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκστρατεία, κ. Αντρέας Αγγελή δήλωσε πως :

‘’Καθώς προχωράμε προς τις γιορτές των Χριστουγέννων και προς το 2023, δεν μπορούμε παρά να είμαστε γεμάτοι ευγνωμοσύνη και περηφάνια για το πλήθος των ανθρώπων που αποφάσισαν να γίνουν μέλη της οικογένειάς μας και να καθαρίσουν το νησί σε όλο του το μήκος και πλάτος, σε λίγο περισσότερο από 1 βδομάδα. Είμαστε επίσης συγκινημένοι από την έκρηξη υποστήριξης που είχαμε από όλους μας τους χορηγούς που μας εμπιστεύτηκαν να εκπαιδεύσουμε τους συμπολίτες μας όσο αφορά την αναγκαιότητα ενός καθαρού και όμορφου νησιού. “

Στην εκστρατεία συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία, εταιρίες, οργανισμοί και άτυπες ομάδες πολιτών ενώ παράλληλα υπήρξε μαζική προσέλευση Υπουργείων και Δημόσιων Φορέων όπως των Υπουργείων Παιδείας, Άμυνας (και της Εθνικής Φρουράς), των Υπουργείων Εσωτερικών & Εξωτερικών, των Υφυπουργείων Ναυτιλίας & Τουρισμού, του Γραφείου Tύπου & Πληροφοριών, της Αστυνομίας Κύπρου και της Πυροσβεστικής. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά  φέτος, το Let’s Do It! Cyprus, είχε επίσης την ευκαιρία να υποστηριχθεί ενεργά από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, το οποίο ενίσχυσε την όλη εκστρατεία με τον δικό του όμορφο τρόπο.

Για ακόμη μια χρονιά, η εκστρατεία γίνεται με την συνεργασία του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ενώ το Τμήμα Δασών ανανέωσε τον Let’s Do It! Cyprus Χάρτη για να συμπεριλαμβάνει όλες τις νέες περιοχές που χρίζουν καθάρισμα για το 2022-2023.  Xορηγός Επικοινωνίας για φέτος ήταν ο Όμιλος Φιλελέυθερος μαζί με τους Sfera, Kiss και Αctive FM στο ράδιο και τον ΡΙΚ στην τηλεόραση.

To Let’s Do It! Cyprus ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές, μικρούς και μεγάλους για αυτή την συλλογική πρωτοβουλία να καθαρίσουν και να διατηρήσουν την Κύπρο καθαρή ενώ τονίζει ότι η εκστρατεία θα παραμείνει ανοιχτή ολόχρονα μέχρι και την επόμενη βδομάδα καθαρισμού το 2023. Όλοι οι εθελοντές μπορούν να αποταθούν είτε ηλεκτρονικά στο [email protected] είτε στα ΜΚΔ σε FB και Ιnstagram. We did it! You did it!