To Top
POWERED BY:
07:37 Πέμπτη
15 Απριλίου 2021
Επόμενο
Προηγούμενο
Καταγγέλλει το νοσοκομείο Αθαλάσσας η οικογένεια του άτυχου Αδάμου
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Καταγγέλλει το νοσοκομείο Αθαλάσσας η οικογένεια του άτυχου...
  06 Μαρτίου 2021, 5:00 πμ  

Θα μπορούσε να βρισκόταν στη ζωή σήμερα ο άτυχος Αδάμος Αδάμου, όπως ισχυρίζονται οι γονείς του, οι οποίοι μέσω του δικηγόρου τους, Αλέξανδρου Κληρίδη, καταγγέλλουν το Νοσοκομείο Αθαλάσσας για τον χειρισμό του παιδιού τους. Ο Αδάμου εντοπίστηκε στις 5 Ιανουαρίου νεκρός σε κοίτη του ποταμού Κούρη στο χωριό Συλίκου της επαρχίας Λεμεσού ενώ είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο πέντε ημέρες προηγουμένως.

Σε δηλώσεις του στον «Φ», ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρος Κληρίδης, σημειώνει πως με το βεβαρημένο ιστορικό νοσηλείας ο 26χρονος δεν θα έπρεπε να απολυόταν από το Ψυχιατρείο Αθαλάσσας τονίζοντας πως θα είχε διαφορετική κατάληξη αν η απόλυση του γινόταν με την απευθείας παραλαβή του από συγγενικό πρόσωπο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Oλοκληρώθηκε η πρώτη ενότητα ενεργειών αναφορικά με τον θάνατο του Αδάμου Αδάμου από τους νομικούς συμβούλους της οικογένειας, με την εξασφάλιση όλων των αντιγράφων της δικαστικής διαδικασίας αναγκαστικής νοσηλείας και του φακέλου με το βεβαρημένο ιστορικό νοσηλείας στο Ψυχιατρείο Αθάλασσας. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ιατροδικαστικές εξετάσεις», είπε ο κ. Κληρίδης.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος, «θεωρούμε πως είναι εξαιρετικής σημασίας το γεγονός ότι ο Αδάμος λίγες μέρες πριν βρεθεί, βρισκόταν υπό υποχρεωτική νοσηλεία στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας μετά από διάταγμα Δικαστηρίου για έκτη φορά». Σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη, η νοσηλεία του τερματίστηκε με πρόωρη απόλυση του μετά από έγκριση γιατρού με εξιτήριο αποχώρησης στην απουσία συγγενικού του προσώπου. «Ο Αδάμος είχε εκφράσει επανειλημμένα -και αυτά είναι καταγραμμένα- ότι δεχόταν απειλές για την οικογένεια του από τον υπόκοσμο». 

Σημείωσε ακόμη πως «αναπόφευκτα η οικογένεια του άτυχου Αδάμου, αναρωτιέται κατά πόσο το παιδί της θα είχε διαφορετική κατάληξη, εάν δεν απολυόταν από το Ψυχιατρείο ή αν απολυόταν με την απευθείας παραλαβή του από συγγενικό πρόσωπο».

Ο κ. Κληρίδης σημείωσε πως η οικογένεια δεν θέλει να κλείσει η υπόθεση ως μια απλή αυτοχειρία, ζητούν όπως διερευνηθούν όλες οι πτυχές της. 

Ο «Φ» επικοινώνησε με τη δρα Άννα Παραδεισιώτου, διευθύντρια Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, η οποία μας ανάφερε πως πρόκειται για προσωπικά δεδομένα ασθενή και δεν προτίθεται να τοποθετηθεί επί του θέματος. «Η οικογένεια μπορεί να κάνει το παράπονο της γραπτώς και να της απαντήσουμε», σημείωσε. 

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός αγνοείτο από τις 31 Δεκεμβρίου και η σορός του εντοπίστηκε μετά από επιχείρηση μελών της Πολιτικής Άμυνας το πρωί της 5ης Ιανουαρίου στον ποταμό Κούρη, μεταξύ των χωριών Μονάγρι και Αγίου Γεωργίου Συλίκου. Ο 26χρονος εντοπίστηκε εντός του ποταμού, ημίγυμνος ενώ τα προσωπικά του αντικείμενα όπως το παντελόνι, το σακάκι το πορτοφόλι του καθώς και κάποια φάρμακα που λάμβανε, βρέθηκαν σε πιο ψηλό σημείο.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε επί της σορού του, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου και για αυτό το λόγο, λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Μάλιστα από τη νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι η σορός δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις.

  Ιωάννα Μάντζιηπα   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...