Ενημερώθηκαν οι συνταξιούχοι της Χλώρακας και της Τίμης για τα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ σε σχέση με την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου στο ΣΚΕ Χλώρακας με ομιλητή τον Γ.Γ. της οργάνωσης των συνταξιούχων, Κώστα Σκαρπάρη, οι συνταξιούχοι Χλώρακας και Τίμης έτυχαν ενημέρωσης για όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και υπέβαλαν τις ερωτήσεις και τις απόψεις τους σχετικά με την αναγκαιότητα βελτίωσης των συντάξεών τους και τη στήριξή τους από το κράτος, ώστε να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας.

Η απαίτηση της ΕΚΥΣΥ και ευρύτερα της κοινωνίας για κατάργηση του πέναλτι 12 % που επιβάλλεται στις συντάξεις όσων επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, ύστερα από πολλά χρόνια εργασίας και εισφορών ήταν ένα από τα θέματα, που αφορά όλους τους συνταξιούχους. Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, τέθηκε το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα εξαιτίας του κόστους που έχουν από την αγορά φαρμάκων που δεν καλύπτονται από το ΓεΣΥ κ.α.

ΚΥΠΕ