Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης σε εργοστάσιο που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Νήσου, μετά από πυρκαγιά, την ώρα μάλιστα που σε αυτό υπήρχαν εργαζόμενοι.

Το εργοστάσιο μήκους 30Χ20 μέτρων, ήταν διαχωρισμένο σε τρία τμήματα, τα οποία ασχολούνταν με διαφορετικές εργασίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, το εργοστάσιο είναι παραγωγής πολυστερίνης, μονωτικών υλικών και αποθήκευσης χαρτικής ύλης και μπογιάς. Οι φλόγες ξέσπασαν στις 4:30 το απόγευμα και για την κατάσβεσή της έγινε επίκληση προσωπικού που ήταν εκτός υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, ανταποκρίθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς νερού.

 

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς υπήρχαν εργαζόμενοι αλλά δεν κινδύνευσε οποιοσδήποτε, ενώ το εργοστάσιο καιγόταν ολοσχερώς. Μετά από μεγάλες προσπάθειες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί στον χώρο που ήταν αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητας μπογιάς ως επίσης και να μην επεκταθεί σε παρακείμενα υποστατικά. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από σχεδόν δύο ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν την Τετάρτη σε συνεργασία με την Αστυνομία και άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

 

“Κρατάτε γερά συνάδελφοι!”

“Κρατάτε γερά συνάδελφοι! Να προσέχετε!”, ήταν το μήνυμα του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, αναρτώντας βίντεο από την πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης:

 

 

Δείτε κι άλλες εικόνες από την επιχείρηση κατάσβεσης: