Καμία κατηγορία δεν παραδέχθηκε ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκης, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Η εισαγγελία ζήτησε εγγύηση 20.000 ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή και να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, με τον δικηγόρο του κ. Γιαννάκη, Μιχάλη Πική, να φέρει ένσταση και να ζητά να αντιμετωπιστεί ως μια απλή υπόθεση πλαστογραφίας και παράλληλα να υπογράψει ο ίδιος εγγύηση και να μην παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Επίσης, ο κ. Πικής έκανε λόγο για προπηλακισμό του πελάτη του από τα ΜΜΕ με πέραν των 1.100 δημοσιευμάτων. Όπως είπε η υπόθεση έχει γίνει πρώτη είδηση και έπαιξε σε κεντρικά δελτία ειδήσεων, ενώ τόνισε πως η δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα δεν διαφοροποιεί την ουσία της υπόθεσης.

Παράλληλα επέμεινε στη θέση ότι απλώς θα πρέπει να υπογράψει ο ίδιος έντυπο εγγύησης καθώς δεν πρόκειται να φυγοδικήσει. 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Γιαννάκη θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την επόμενη δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 5 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί με όρους. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καταθέσει στο λογιστήριο του δικαστηρίου 20.000 ευρώ μετρητά ή εναλλακτικά να υπογράψει για τη δέσμευση του γραμμάτιο απόλυσης χωρίς εγγυητές. 

Οι κατηγορίες

Τέσσερις κατηγορίες αφορούν πλαστογραφία και τέσσερις σχετίζονται με την κατηγορία πλαστού εγγράφου. Οι πλαστογραφίες αφορούν δύο φορές το πτυχίο πανεπιστημίου, μια το απολυτήριο Λυκείου και μια συστατική επιστολή.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά η Αστυνομία εισηγείτο σε έκθεσή της στη Νομική Υπηρεσία τη σύναψη κατηγορητηρίου με 18 κατηγορίες. Ωστόσο, κατά τη μελέτη του φακέλου από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη, κρίθηκε ότι εφόσον ο τέως Επίτροπος εργάστηκε στον Οργανισμό, όσα αποκόμισε ήταν δεδουλευμένα του, γι’ αυτό και δεν προκύπτει ζήτημα δίωξής του γι’ αυτά, παρόλο που μπορεί να προσλήφθηκε με πλαστά έγγραφα.