Ένα εξοργιστικό βίντεο, στο οποίο καταγράφεται άνδρας να χτυπά γυναίκα, αφρικανικής καταγωγής, έξω από κτήριο σε περιοχή της Λάρνακας, κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά ο άνδρας χτυπά στο πρόσωπο τη γυναίκα, η οποία έχει στα χέρια της βρέφος και στη συνέχεια επιτίθεται σε άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, καθώς χθες το βράδυ έγινε καταγγελία από το θύμα και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για εντοπισμό του δράστη. Επίσης καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να εντοπιστούν βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή. Η υπόθεση διερευνάται από το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνελήφθη 20χρονος για επίθεση σε φρουρό νυχτερινού κέντρου

Πέραν από την επίθεση και την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, υπάρχουν ενδείξεις για ρατσιστική συμπεριφορά εκ μέρους του δράστη. Στην κοπέλα, που είναι 28 ετών και κατάγεται από το Κονγκό, έχει χορηγηθεί έντυπο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε αγοράσει αυτοκίνητο από τον δράστη, αφού την διαβεβαίωσαν ότι το αυτοκίνητο δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, μετά την πληρωμή, το αυτοκίνητο παρουσίασε κάποια προβλήματα και η γυναίκα πήγε το αυτοκίνητο στον μηχανικό για να επιβεβαιώσει την κατάσταση του, με τον μηχανικό να την ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο είχε πράγματι αρκετά προβλήματα. Όταν η γυναίκα μίλησε στον δράστη για τα προβλήματα του αυτοκινήτου, εκείνος αρνήθηκε να συζητήσει πιθανές λύσεις και της είπε ότι δεν μπορούσε να του κάνει κανένας τίποτα καθώς βρισκόταν στη χώρα του και της επιτέθηκε.

Σε ανάρτησή της η Νομική Υπηρεσία ανέφερε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου ο οποίο τον διαβεβαίωσε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα σε σχέση με το περιστατικό.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας σε ανάρτησή του για το περιστατικό ανέφερε πως «ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός και η βία δεν έχουν θέση στη Λάρνακα».