Συγκλονίζουν και εξοργίζουν όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, στο οποίο οδηγήθηκε ο 43χρονος Ελληνοκύπριος ύποπτος για τον ξυλοδαρμό 29χρονης από το Κόνγκο, που είχε στην αγκαλιά το μόλις έντεκα μηνών κοριτσάκι της, την Τετάρτη το απόγευμα στην περιοχή του λιμανιού της Λάρνακας. Πέραν από το βίντεο με τις αποτρόπαιες πράξεις του δράστη, η Αστυνομία έχει στα χέρια της μαρτυρία που αναφέρει πως ο ύποπτος, όχι μόνο ξυλοκόπησε την 29χρονη, αλλά απείλησε πως θα σκοτώσει την ίδια και το παιδί της. 

Η προκαταρκτική έρευνα για την άγρια επίθεση εναντίον της μητέρας, μάλιστα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για ρατσιστική συμπεριφορά από τον δράστη. Ο 43χρονος ύποπτος αντιμετωπίζει τέσσερα αδικήματα που αφορούν στον νόμο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, σε επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης (νόμος για τη βία κατά των γυναικών), σε απειλή και σε δημόσια εξύβριση. 

Η 29χρονη, που είναι αιτήτρια πολιτικού ασύλου, καταγγέλλοντας ανέφερε στην Αστυνομία πως είχε αγοράσει την περασμένη εβδομάδα από τον ύποπτο αυτοκίνητο μάρκας ΒΜW, πληρώνοντας 900 ευρώ. Το αυτοκίνητο, όπως είπε, το μετέφερε σε μηχανικό στο Παραλίμνι, ο οποίος της ανέφερε πως έχει πολλά μηχανικά προβλήματα. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, μετέβη στον χώρο διαμονής του υπόπτου, προκειμένου να διευθετήσει να του παραδώσει το όχημα και να της επιστρέψει τα χρήματά της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Όταν η παραπονούμενη ζήτησε από τον ύποπτο να της επιστρέψει το ποσό των 920 ευρώ, σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο, ο ύποπτος με ρατσιστικό ύφος της φώναζε διάφορες εκφράσεις στα Αγγλικά ως προς την εθνοτική της καταγωγή και μεταξύ άλλων της είπε, «αυτή είναι η χώρα μου και θα κάνω ό,τι θέλω». Έπειτα ο ύποπτος φέρεται να κατέβηκε από την πολυκατοικία όπου διαμένει και αφότου την εξύβρισε την κλότσησε στην πλάτη και τη γρονθοκόπησε, καθώς είχε το βρέφος της στην αγκαλιά. 

Στη μαρτυρία της η συμπατριώτισσά της, που κατέγραψε το περιστατικό σε βίντεο, ανέφερε ότι άκουσε τον ύποπτο να απειλεί την 29χρονη, πως εάν δεν φύγει από το μέρος θα σκοτώσει την ίδια και το βρέφος της. 

Ο 43χρονος, μέσω του συνηγόρου του, ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα ήταν για τέσσερις ώρες στην περιοχή, φωνάζοντάς του και πως όταν κάλεσε την Αστυνομία, για να σπεύσει στο μέρος, δεν ανταποκρίθηκε. 

Ο «Φ» συνομίλησε με τη νεαρή από το Κόνγκο, η οποία κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο το βίντεο που προκάλεσε σάλο. «Δεν γνώριζα ποια είναι η κοπέλα. Κοιμόμασταν με τις συγκάτοικούς μου και ακούσαμε φωνές. Βγήκαμε έξω, είδαμε τι έγινε και το κατέγραψα. Είχε το μωρό στην αγκαλιά και την κτυπούσε. Ήταν πολύ σκληρό».

Δεύτερος μετανάστης από τη Νιγηρία, που διαμένει σε διαμέρισμα της περιοχής, ανέφερε πως άκουσε την κοπέλα να φωνάζει, βγήκε έξω και μετά είδε τον δράστη να κατεβαίνει εξοργισμένος. «Πρώτα την άρπαξε από το λαιμό. Μετά την κτύπησε και αυτή έκατσε στο έδαφος, πιστεύω για να προστατεύσει το παιδί της. Ήρθε ένας Αφρικανός και τον ρώτησε τι συμβαίνει και άρχισε να τον κυνηγά. Μετά ξανακτύπησε την κοπέλα».