Στο τέλος της έφθασε η αγωνία χιλιάδων μαθητών, αφού ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Σχετική διασκεψη πραγματοποιείται στο Υπουργείο Παιδείας, με την παρουσία και του Υπουργού Παιδείας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Ολοι οι υποψήφιοι μπορούν σήμερα να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, να βρουν τα αποτελέσματά τους και να μάθουν σε ποιες σχολές έχουν περάσει, ενώ τα δελτία τα αναλυτικά με τις βαθμολογίες που έλαβαν θα είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα γύρω στο μεσημέρι της Τετάρτης (20/7).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, θα ανακοινώσει και τους 10 πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες, διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο.

Τι ισχύει για τις σχολές της Ελλάδας

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της Ελλάδας, ο κ. Χανδριώτης είπε πως, «για την Ελλάδα υπάρχει άλλος βαθμός πρόσβασης, οποίος θα ανακοινωθεί σε μια εβδομάδα, την άλλη Δευτέρα (25/7), ενώ αμέσως μετά θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν οι υποψήφιοι να έχουν πρόσβαση για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια για να προχωρήσουν στις επιλογές τους από ένα επιστημονικό πεδίο».