Oι υποψήφιοι που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης και οι οποίοι ενδιαφέρονται για εξασφάλιση θέσης στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, αναμένεται να ενημερωθούν σήμερα για το βαθμό τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης/Κατάταξης, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας που τους ενδιαφέρουν.

Ο εν λόγω βαθμός αναμένεται να αναρτηθεί σήμερα από την Υπηρεσία Εξετάσεων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.moec.gov.cy). Στην ιστοσελίδα θα υπάρχουν επίσης και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τη διαδικασία διεκδίκησης θέσης στα ελλαδικά Πανεπιστήμια.

Όπως είναι γνωστόν, οι υποψήφιοι για την Ελλάδα θα μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους τις επόμενες μέρες, αλλά δικαιούνται να επιλέξουν Σχολές και Τμήματα από ένα και μόνο επιστημονικό πεδίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η Υπηρεσία Εξετάσεων θα γνωστοποιήσει σύντομα τη διαδικασία και όλα τα σχετικά χρονοδιαγράμματα. 

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της Ελλάδας και την κατανομή θέσεων στους υποψήφιους από την Κύπρο, αυτά εξαρτώνται αποκλειστικά από το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται περί τα μέσα Αυγούστου. 

Σχετικά με τους άρρενες υποψήφιους, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν θέσεις στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας αλλά λόγω της στρατιωτικής τους θητείας δεν θα είναι εφικτή η έναρξη φοίτησής τους από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, η Υπηρεσία Εξετάσεων επισημαίνει ότι οι θέσεις τους θα κρατούνται από το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας μέχρι την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.