Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, από την πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας, έκλεισε η χθεσινή της συνεδρία, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκε εκ νέου το θέμα της Αγγλικής Σχολής. Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διαδικασίες που «τρέχουν» για μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού και οι πληροφορίες περί επικείμενης εισήγησης της διεύθυνσης της Σχολής προς το Συμβούλιο για απόλυση τους.

Η επιστολή της Επιτροπής προς τον Πρόεδρο επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις εκπαιδευτικοί, διώκονται πειθαρχικά εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης. «Σας διαβιβάζω την παράκληση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής ώστε τόσο εσείς όσο και ο αρμόδιος Υπουργός συμβάλετε στον τερματισμό οποιωνδήποτε μονομερών ενεργειών για απόλυση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού οργάνου και στην επαναφορά της ηρεμίας στη Σχολή. Η θετική παρέμβασή σας θα βοηθήσει στην επανέναρξη του διαλόγου», αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας, Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος υπογράφει την επιστολή. 

Όσον αφορά στη συζήτηση, αυτή κινήθηκε ξανά στο ίδιο πλαίσιο όπως και τις προηγούμενες που το θέμα απασχόλησε την Επιτροπή. Βουλευτές και μέλη της Συντεχνίας του προσωπικού της Αγγλικής Σχολής, έκαναν λόγο για εκδικητικές και αυταρχικές συμπεριφορές από πλευράς Διεύθυνσης, με στόχο τρεις εκπαιδευτικούς για τη συνδικαλιστική τους δράση. Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου, απορρίφθηκε το επιχείρημα αυτό σε όλες τις προηγούμενες συνεδρίες της Επιτροπής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο δικηγόρος της Συντεχνίας, Σταύρος Σταυρινίδης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πλέον πολυτέλεια χρόνου, καθώς οι αναφορές γύρω από τα υπό εξέταση πειθαρχικά ζητήματα δόθηκαν στις εκπαιδευτικούς και είχαν μέχρι χθες το απόγευμα να απαντήσουν επ’ αυτών. Στη συνέχεια, ανέφερε ο κ. Σταυρινίδης, το θέμα θα οδηγηθεί άμεσα ενώπιον του ΔΣ της Σχολής για απόφαση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει εισήγηση για απόλυση. Η πρόεδρος της Συντεχνίας, Μυρτώ Χασαποπούλου, μία από τις εκπαιδευτικούς που διερευνάται, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συνδικαλιστική δράση είναι η αφετηρία του προβλήματος που απασχολεί εδώ και μήνες. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από πλευράς των γονέων μαθητών της Σχολής, ο κ. Κλεάνθους ανέφερε ότι η διαδικασία για τις εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, επισημαίνοντας ότι οι γονείς έχουν την απαίτηση από το σχολείο να ελέγχει όταν εντοπίζει τυχόν ζητήματα τα οποία χρήζουν διερεύνησης. Ο κ. Κλεάνθους ανέφερε ακόμη ότι το ΔΣ έχει τη στήριξη των γονέων και γίνεται πολύ καλή δουλειά στη Σχολή. Αντιδρώντας σε αναφορές που ακούστηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης, κυρίως από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, για «τζάκια» στη Σχολή, ο κ. Κλεάνθους απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, σημειώνοντας ότι στο σχολείο φοιτούν παιδιά οικογενειών όλων των οικονομικών δυνατοτήτων και αρκετοί γονείς με θυσίες καταβάλλουν τα δίδακτρα για τη μόρφωση των παιδιών τους. Ο κ. Χριστοφίδης ξεκαθάρισε ότι το σχόλιο δεν αφορούσε γονείς και μαθητές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στη συνεδρία ήταν και ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Παντελής Παντελίδης, ο οποίος δέχθηκε την έκκληση της Επιτροπής όπως μεταφέρει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη το αίτημα της να παρέμβει για να εξευρεθεί λύση μέσω διαλόγου. Ο κ. Παντελίδης ανέφερε ότι παρουσιάστηκε η εικόνα περί προδιαγεγραμμένων αποφάσεων από πλευράς Συμβουλίου, τονίζοντας ότι η ενημέρωση που έχει η Προεδρία είναι ότι γίνεται έρευνα και δεν μπορεί κανείς τώρα να πει εάν ισχύουν ή όχι οι κατηγορίες.