Οργιώδες το παρασκήνιο για τον διορισμό Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας αφού παρά το γεγονός ότι ο ίδιος σε χθεσινές του δηλώσεις σε καμία περίπτωση δεν άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να κάνει πίσω, κάποιες πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση γενικά και το υπουργείο Υγείας ειδικότερα να βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με τις εργοδοτικές οργανώσεις και κυρίως με το ΚΕΒΕ, του οποίου ως εκπρόσωπος διορίστηκε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, προκειμένου να προτείνουν κάποιο άλλο άτομο και να τον αντικαταστήσουν, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες, φέρουν τον ίδιο να δέχεται πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί. 

Τα όσα γίνονται βεβαίως στο παρασκήνιο δεν φαίνεται να πείθουν, όσους από την αρχή αντέδρασαν στο συγκεκριμένο διορισμό, αφού χθες η κοινωνική συμμαχία για το ΓεΣΥ, η οποία αποτελείται από 14 διαφορετικές οργανώσεις/ συντεχνίες, υλοποιώντας την τελευταία από τις αποφάσεις που είχε λάβει την περασμένη εβδομάδα, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλώντας τον να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση του Υπουργικού του Συμβουλίου. Μάλιστα, στις επιστολή τους, οι 14 οργανώσεις, δεν δίστασαν να επισημάνουν στον Νίκο Αναστασιάδη, ότι οι δηλώσεις στις οποίες ο ίδιος προέβαινε τα προηγούμενα χρόνια σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις Πέτρου Αγαθαγγέλου κατά του ΓεΣΥ, είναι «εύκολο να ανασυρθούν με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο». 

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κοινωνική συμμαχία για το ΓεΣΥ, ανέφερε: «Απευθυνόμαστε σε εσάς, με μοναδικό σκοπό να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και την κάθετη διαφωνία μας στην απαράδεκτη απόφαση που εσείς και το Υπουργικό σας Συμβούλιο λάβατε και αφορά το διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ. Οι 14 οργανώσεις που αποτελούν την “Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ” και εκπροσωπούν τις δεκάδες χιλιάδες των μελών τους, σας μεταφέρουν την απαρέσκεια τους για την ενέργεια αυτή της Κυβέρνησης σας και απαιτούν την ανάκληση του εν λόγω διορισμού χωρίς άλλη καθυστέρηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο υπουργός Υγείας, συνεχίζει η επιστολή, «έχει προβάλει ως επιχείρημα για τον εν λόγω διορισμό το ότι βάσει νόμου, όπου τίθεται θέμα σύγκρουσης συμφερόντων σε υπό συζήτηση στο Δ.Σ. του ΟΑΥ θέμα, ο κ. Αγαθαγγέλου θα μπορεί να το δηλώνει και να απέχει από τη συνεδρία. Σαφέστατα και υπάρχει η ρύθμιση αυτή. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ως επί το πλείστο στο Δ.Σ. συζητούνται θέματα που αφορούν έμμεσα ή άμεσα τους γιατρούς, όπως: Οι αμοιβές τους, οι διαγνωστικές εξετάσεις τις οποίες συνταγογραφούν οι γιατροί, τα φάρμακα τα οποία επίσης συνταγογραφούν οι γιατροί κ.ά. Ως εκ τούτου, πραγματικά αδυνατούμε να αντιληφθούμε με ποιο τρόπο η συμμετοχή του θα είναι επωφελής για το ίδιο το Δ.Σ. και πότε τελικά ο κ. Αγαθαγγέλου θα συμμετέχει στις συνεδρίες, ώστε να μπορέσει να συμβάλει εποικοδομητικά, όπως η κυβέρνηση σας υποστηρίζει, μέσω της συμμετοχής του, αφού σχεδόν σε όλα τα θέματα με τα οποία θα συζητούνται θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων». 

«Αν και πρόκειται για έναν διορισμό ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβρη, θέση μας είναι ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αποτελεί πρόφαση για τη νομιμοποίηση μιας λανθασμένης απόφασης». 

Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν οι οργανώσεις, «τηρούμε ισχυρή πεποίθηση ότι ο εν λόγω διορισμός αποτελεί την κερκόπορτα για την αλλοίωση του ΓεΣΥ, αφού και εσείς ο ίδιος θα θυμάστε ότι πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια προβήκατε σε δηλώσεις, αυστηρού περιεχομένου μάλιστα, απαντώντας σε τοποθετήσεις του κ. Αγαθαγγέλου ο οποίος τασσόταν ξεκάθαρα κατά του μονοασφαλιστικού ΓεΣΥ. Οι δηλώσεις σας κύριε Πρόεδρε μπορούν εύκολα να ανασυρθούν με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο». Τέλος, προειδοποιούν ότι εάν δεν ανακληθεί ο διορισμός, «δεν μας απομένει άλλη επιλογή από το να προβούμε σε όλα τα απαραίτητα μέτρα, μη αποκλειόμενων μαζικών κινητοποιήσεων, ώστε να διαμαρτυρηθούμε ως κοινωνία για τη σαφή προσπάθεια αποδόμησης του ΓεΣΥ» και ζητούν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.