Μετά τη σύλληψη 31χρονου Κοινοτικού Συμβούλου στην Οδού, εργαζόμενου στον συνεταιρισμό «Βασιλική Γη Δημόσια Λτδ», ο οποίος φέρεται να υπεξαίρεσε ποσό σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ από την εταιρεία, η Αστυνομία Λάρνακας φόρεσε χειροπέδες και σε 34χρονο, ο οποίος τελεί υπό επταήμερη κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο ύποπτος κατονομάστηκε από τον 31χρονο ως το πρόσωπο στο οποίο παρέδιδε τα χρήματα, με σκοπό να τα επενδύσει. Όπως ισχυρίστηκε προχώρησε σε επένδυση των χρημάτων, προκειμένου να καλυφθούν χρέη που φέρεται να είχε η εταιρεία «Βασιλική Γη». Ο 34χρονος, πάντως που θεωρείται ύποπτος για αδικήματα κλοπής και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, ο 31χρονος που είχε συλληφθεί αρχικά, έχει αφεθεί ελεύθερος μετά την εκπνοή του τρίτου διατάγματος προσωποκράτησης εναντίον του και θα κλητευθεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον της δικαιοσύνης, προκειμένου να κατηγορηθεί για τα αδικήματα της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινοτικός σύμβουλος συνελήφθη για απάτη μισού εκατομμυρίου από εταιρεία

Την απάτη έφερε στο φως ο λογιστικός έλεγχος που έγινε στις καταστάσεις της εταιρείας για τα έτη 2020-2022, όπου διαπιστώθηκε υπεξαίρεση από τον 31χρονο υπάλληλο, ποσού €498.102 μέσω επιταγών που εξέδιδε στο όνομά του. Ο ύποπτος φαίνεται να είχε στην κατοχή του υπογεγραμμένες λευκές επιταγές από τη λογίστρια και μέλος της εταιρείας, ο οποίος είναι πατέρας του, για σκοπούς διάφορων πληρωμών. Ο 31χρονος φέρεται να συμπλήρωνε το ποσό, με δικαιούχο τον ίδιο και ακολούθως να πήγαινε σε τραπεζικά ιδρύματα και να εξαργύρωνε τις επιταγές λαμβάνοντας μετρητά. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως εξέδωσε πάνω από 80 επιταγές στο όνομά του.