Στη σύλληψη του Κοινοτάρχη Μιτσερού και του Κοινοτάρχη Αγροκηπιάς προχώρησε σήμερα το πρωί η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο Κοινοτάρχες συνελήφθησαν για τα αδικήματα της δημόσιας εξύβριση, παρεμπόδιση αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, συνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος και παράνομη είσοδο σε περιουσία. 

Ωστόσο μετά από λίγες ώρες οι κοινοτάρχες αποδεσμεύτηκαν.

 

 
Στη διαμαρτυρία, την οποία πραγματοποιούν από το πρωί, οι Κοινότητες Εν Δράσει υπήρξε ένταση μεταξύ Αστυνομικών και πολιτών. 
 

 

Τη συμπαράσταση της προς τους Κοινοτάρχες Μιτσερού και Αγροκηπιάς, εκφράζει η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου

Τη συμπαράσταση της προς τους Κοινοτάρχες Μιτσερού και Αγροκηπιάς, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία σήμερα το πρωί και τέθηκαν υπό κράτηση «επειδή παρεμπόδισαν εκσκαφέα να ξεκινήσει εργασίες σχετικά με την εγκατάσταση εργοστασίου ασφαλτικών στην περιοχή Κάτω Μονής», εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου.

«Θέση μας είναι ότι θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα η κράτηση των δύο Κοινοταρχών, δεδομένου ότι οι ενέργειες τους δεν στρέφονταν εναντίον κανενός και έγιναν στα πλαίσια της προσπάθειας τους να προασπιστούν τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής», προσθέτει. 

 

Εκφράζει, παράλληλα, τη συμπαράσταση της προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι πραγματοποιούν διαμαρτυρία σήμερα ενάντια στην εγκατάσταση του εν λόγω εργοστασίου στην προσπάθεια τους να διαφυλάξουν ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης στην περιοχή.

«Τόσο οι ενέργειες των Κοινοταρχών όσο και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, αποτελούν την αντίδραση στις αποφάσεις του Κράτους που λήφθηκαν χωρίς να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των επηρεαζόμενων κοινοτήτων», καταλήγει η Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου.