Τίθεται σήμερα Παρασκευή ενώπιον των Ειδικών το προσχέδιο του οδικού χάρτη, που αφορά στον προγραμματισμό διαχείρισης της COVID-19 τους επόμενους μήνες.

Ο οδικός χάρτης θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη για τις 10πμ με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδικός χάρτης είναι χωρισμένος σε πυλώνες που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην στρατηγική για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, στο σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης στον οποίο εμπίπτει η διενέργεια τεστ, καθώς και στη διαχείριση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξάλλου, ενώπιον των Ειδικών θα τεθούν τα πρωτόκολλα που ετοίμασε το Υπουργείο Παιδείας και θα εφαρμοστούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι θα τεθεί η χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους από μαθητές άνω των 12 ετών, με τους επιστήμονες να καλούνται να υποβάλουν εισηγήσεις ή άλλες διαφοροποιήσεις.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, είχε πει πως το τελικό σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί πριν από το τέλος του μήνα.

ΚΥΠΕ