Έκκληση προς τους πολίτες απηύθυνε η Αστυνομία σχετικά με σκύλο ο οποίος επιτέθηκε σε 8χρονο αγοράκι στη Λεμεσό, να ενημερώσουν την Δύναμη σε περίπτωση που τον εντοπίσουν.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Αναφορικά με τον σημερινό τραυματισμό οκτάχρονου παιδιού από σκύλο, η Αστυνομία διενεργεί έρευνες στην περιοχή ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ και ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λεμεσό, με σκοπό τον εντοπισμό του σκύλου. Ο σκύλος είναι επιθετικός και καλούνται οι πολίτες, σε περίπτωση που τον εντοπίσουν να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία. Σύμφωνα με περιγραφή του, είναι πιθανόν ράτσας ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ, χρώματος ΚΑΦΕ με ΜΑΥΡΟ και σύμφωνα με μαρτυρία, έχει αίματα στο κεφάλι και στο σώμα του.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί σκύλοι επιτέθηκε σε 8χρονο αγοράκι ενώ βρισκόταν σε χωράφι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Αρχικά το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη παραληφθεί σκύλος από τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού.

 

 

“Το είχε δαγκώσει στο κεφάλι”

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κυριάκου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, η ωρα 8 το πρωί περίπου ενημερώθηκε η ΑΔΕ Λεμεσού ότι υπήρχε σοβαρό επεισόδιο στην περιοχή Αγίου Ιωάννη, όπου σκύλοι επιτέθηκαν σε παιδάκι. Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν αξιωματικός και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, αλλά και του τοπικού αστυνομικού σταθμού για επιτόπιες εξετάσεις.

Όπως διαπιστώθηκε γύρω στις 8 το πρωί περίοικοι άκουσαν φωνές παιδιού και γαυγίσματα σκύλων και όταν εξήλθαν των υποστατικών τους και πλησίασαν στο μέρος, βρήκαν ένα σκύλο να επιτίθεται σε αγόρι, το οποίο βρισκόταν στο έδαφος και το είχε δαγκώσει στο κεφάλι.

Αμέσως προσέτρεξαν σε βοήθεια και απομάκρυναν τον σκύλο, έδωσαν τις Πρώτες Βοήθειες στο παιδάκι και ειδοποίησαν ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου και μεταφέρθηκε.

Όπως διαπιστώθηκε, το παιδάκι έφερε τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής και αφού διασωληνώθηκε μεταφέρθηκε επειγόντως στο Μακάρειο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο όπου τυγχάνει θεραπείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από τις επιτόπιες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή βρίσκονταν δύο αδέσποτοι σκύλοι, πιθανώς ράτσας Ροτβάιλερ, χρώματος καφέ και μαύρου. Στο μέρος εντοπίστηκε ένας εξ αυτών. 

Σε κάποια στιγμή, ενώ τα παιδάκια έπαιζαν στην περιοχή, ο σκύλος, ο οποίος δεν εντοπίστηκε, επιτέθηκε στο ένα παιδάκι και του επέφερε το τραύμα.

Ο σκύλος παραλήφθηκε από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες και τυγχάνει χειρισμού από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται και η Αστυνομία ζητά τη βοήθεια του κοινού: εάν κάποιος εντοπίσει τον σκύλο αυτής της περιγραφής, να ενημερώσει την Αστυνομία (τον τοπικό σταθμό ή την κεντρική Αστυνομία στο 25805050) χωρίς να πλησιάσει.

Ο σκύλος είναι επικίνδυνος;

Ο κ. Κυριάκου απάντησε: Με βάση αυτό που έχει συμβεί φαίνεται να είναι επικίνδυνος και γι’ αυτό προτρέπουμε το κοινό να μην πλησιάσει. Αμέσως μόλις εντοπίσει κανείς τέτοιο σκύλο, ράτσας Ροτβάιλερ, χρώματος καφέ και μαύρου, ιδιαίτερα εάν έχει και αίματα στο δέρμα του, να ενημερώσει την Αστυνομία και να μην πλησιάσει.

Ο σκυλος που παραλήφθηκε είχε εμπλοκή στο επεισόδιο;

“Σύμφωνα με την μαρτυρία που είχε εξασφαλιστεί, στο επεισόδιο παρευρίσκονταν δύο σκύλοι, όμως στο παιδάκι επιτέθηκε ο ένας εξ αυτών, όχι αυτός που εντοπίστηκε, ο δεύτερος σκύλος, ενώ εκεί βρίσκονταν κάτοικοι της περιοχής, είχε δείξει άγριες διαθέσεις, και γι αυτό απομονώθηκε και παραλήφθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικες Υπηρεσίες και την Αστυνομία θα προχωρήσουν οι διαδικασίες.” 

Υπήρχε αγέλη σκύλων; 

“Για το σημερινό συμβάν οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι υπήρχαν δύο αδέσποτοι σκύλοι, ενώ στον χώρο υπάρχουν κλουβιά, εντός των οποίων υπήρχαν άλλοι σκύλοι.”

Για αγέλη;

“Όχι. Αυτό που έχει λεχθεί είναι ότι στην περιοχή τις τελευταίες μέρες συχνάζουν αδέσποτοι σκύλοι.”