Οδηγός ντελίβερι, βρήκε χθες το πρωί τραγικό θάνατο, όταν η μοτοσυκλέτα του συγκρούστηκε με όχημα στην Παλουριώτισσα, παρά τον κυκλικό κόμβο του Μπάτα.

Πρόκειται για το 29ο θύμα της ασφάλτου φέτος και ακόμα έναν μοτοσυκλετιστή που χάνει τη ζωή του στον δρόμο. Νεκρός είναι ο 35χρονος Χρίστος Χριστοδούλου, διανομέας καφέ και έτοιμου φαγητού. 

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί όταν η μοτοσυκλέτα (125cc) που οδηγούσε ο 35χρονος διανομέας επί της οδού Αγίου Ανδρέου στην Παλουριώτισσα, με κατεύθυνση προς Λευκωσία (προς τον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας), συγκρούστηκε με διερχόμενο διπλοκάμπινο αυτοκίνητο που οδηγείτο στην κατεύθυνση προς Ομορφίτα (προς κυκλικό κόμβο Bata).

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο σημείο από μέλη της Τροχαίας, το διπλοκάμπινο όχημα φαίνεται να επιχείρησε στροφή στα δεξιά και άγνωστο πώς, ανέκοψε την πορεία της μοτοσυκλέτας. Η σύγκρουση ήταν βιαιότατη ενώ στο σημείο βρέθηκε ένα κράνος, το οποίο φαίνεται να φορούσε το θύμα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και μετέφερε τον άτυχο μοτοσυκλετιστή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ο 35χρονος είναι το 29ο θύμα της ασφάλτου σε 27 τροχαίες συγκρούσεις που σημειώθηκαν φέτος στους κυπριακούς δρόμους. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση, διερευνώνται από την Τροχαία Λευκωσίας, που κάλεσε για κατάθεση τον οδηγό του διπλοκάμπινου. 

Σημειώνεται ότι πριν τις καλοκαιρινές διακοπές η Βουλή συζητούσε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για παραχώρηση ειδικού εξοπλισμού για ντελιβεράδες, με αερόσακο, επιγονατίδες και επιαγκωνίδες, αλλά λόγω αντιδράσεων των εργοδοτών, δεν προχώρησε σε ψήφισή του. Ειδικά για τους μοτοσυκλετιστές, το υπουργείο θα επιχορηγήσει την αγορά αερόσακου ώστε να σώζονται ζωές.