Έπιασε δουλειά το Πολεοδομικό Συμβούλιο για οριστικοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, μετά την έκδοση της επικαιροποιημένης Έκθεσης Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης και της σχετικής Γνωμάτευσης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) από την Περιβαλλοντική Αρχή, στις 25 Αυγούστου. Ουσιαστικά, το Πολεοδομικό Συμβούλιο προβαίνει τις τελευταίες ημέρες στις αναγκαίες τροποποιήσεις, με βάση τους τελικούς, ουσιώδεις και νομικά δεσμευτικούς όρους της Περιβαλλοντικής Αρχής. 

Με βάση την απόφαση που έχει ενώπιόν του το Πολεοδομικό Συμβούλιο, οι προβληματικές πρόνοιες και πολεοδομικές ζώνες που περιλαμβάνονταν στο υπό εκπόνηση Τοπικό Σχέδιο Ακάμα έχουν απορριφθεί οριστικά και αμετάκλητα από την Περιβαλλοντική Αρχή. Οι εν λόγω πρόνοιες αφορούν κυρίως τη νέα λατομική ζώνη Ανδρολύκου και τη νέα τουριστική ζώνη Ίνειας, καθώς και τις πολιτικές της μεμονωμένης κατοικίας, του επισκέψιμου αγροκτήματος και των εξειδικευμένων αναπτύξεων. Πρόνοιες που εάν εφαρμόζονταν θα επέφεραν σοβαρές, αρνητικές, συσσωρευτικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στα αντικείμενα προστασίας και τους στόχους διατήρησης των περιοχών του Δικτύου Natura 2000. 

Στην τελική διαμόρφωση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, το Πολεοδομικό Συμβούλιο υποχρεούται να λάβει υπόψη τους ουσιώδους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Περιβαλλοντική Αρχή και τους οποίους περιγράφουμε πιο κάτω.

Γενικοί όροι

Στους γενικούς όρους σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση αναθεώρησης των προτεινόμενων δράσεων και μέτρων του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, για το οποίο εξετάσθηκε η ΣΜΠΕ και εκδόθηκε η σχετική γνωμάτευση, υποβάλλεται στην Περιβαλλοντική Αρχή για αξιολόγηση κατά πόσον απαιτείται να υποβληθεί εκ νέου αναθεωρημένη ΣΜΠΕ. Περαιτέρω το Τμήμα Πολεοδομίας καλείται να εκπονήσει ειδικές μελέτες και κατευθυντήριες γραμμές, τα πορίσματα των οποίων μετά την εκπόνησή τους λαμβάνονται ανάλογα υπόψη κατά τη χορήγηση νέων πολεοδομικών αδειών, στον βαθμό που αφορούν την κάθε ανάπτυξη για τα πιο κάτω:

• Κατευθυντήριες οδηγίες για τις αναπτύξεις που δύναται να χωροθετηθούν εκτός του Εθνικού Δασικού Πάρκου (ΕΔΠ) Ακάμα, αλλά εντός της Αγροτικής Ζώνης (Γα2), με διευκρίνιση των βασικών χαρακτηριστικών και των επιτρεπόμενων αναπτύξεων.

• Ειδική μελέτη με κατευθυντήριες γραμμές για την Τουριστική Ζώνη (Τ3δ2) στην Ίνεια που αφορούν στη σύνθεση και διάταξη των οικοδομών και την προσαρμογή τους στο τοπίο, την τοπογραφία και τη φυσιογνωμία της περιοχής, με ειδικές πρόνοιες για ειδικό αισθητικό έλεγχο, φωτισμό και ένταξη των αναπτύξεων στον χώρο.

• Κατευθυντήριες γραμμές για την Τουριστική Ζώνη Τ3α του Νέου Χωριού που αφορούν τον φωτισμό των υφιστάμενων και προτεινόμενων αναπτύξεων στον χώρο.

 

 

 

• Κατευθυντήριες οδηγίες για δενδροφυτεύσεις σε πρωτεύοντες και δευτερεύοντες οδικούς άξονες, χώρους στάθμευσης και ανοικτούς χώρους πρασίνου.

• Μελέτη ή Εγχειρίδιο για τη σπουδαιότητα των ξερολιθικών κατασκευών που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή του Τοπικού Σχεδίου και στις Περιοχές Ειδικού Χαρακτήρα (Π.Ε.Χ.) και στις Περιοχές Ποιοτικής και Αισθητικής Αναβάθμισης (Π.ΑΙ.Α.Ν.), ώστε να αποτυπωθούν τα κατάλοιπά τους και να θεσπιστούν μέτρα αποκατάστασής τους.

Επιπλέον, σημειώνεται η ανάγκη διαφύλαξης των γεωτόπων στην περιοχή του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, περιλαμβανομένων των τριών εμφανίσεων γεωμορφωμάτων που βρίσκονται εντός της κοινότητας Ίνειας στην Αγροτική Ζώνη (Γα4), καθώς και των άλλων υπό μελέτη γεωτόπων που χωροθετούνται εντός του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα. Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, σε συνεννόηση με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, θα πρέπει να καθορίσει τον τρόπο διαχείρισης των γεωτόπων που χωροθετούνται εκτός Ζωνών Προστασίας Δα1-ΤΑ και Δα1. Μέχρι την οριστική οριοθέτηση, αξιολόγηση και τελική έγκριση των υπό μελέτη γεωτόπων του Ενιαίου Εθνικού Καταλόγου Γεωτόπων, θα πρέπει να ζητούνται οι απόψεις του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, για κάθε έργο το οποίο γειτνιάζει με τις προτεινόμενες θέσεις. 

Συσχέτιση με άλλα 

σχέδια και προγράμματα

• Γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής για τη ΣΜΠΕ του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα που εκδόθηκε στις 20/9/2021, η οποία περιλαμβάνει τη σχετική Έκθεση Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης. Το Σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή 14 κόμβων υποδομών και βελτίωσης του οδικού δικτύου που προτείνονται στο Σχέδιο Αειφορικής Διαχείρισης του ΕΔΠ Ακάμα.

• Γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής για τη ΣΜΠΕ του Εθνικού Σχεδίου Τουρισμού μέχρι το 2030 (υπό αξιολόγηση).

• Γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής για τη ΣΜΠΕ σε σχέση με τη χωροθέτηση των έργων που αξιοποιούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στον τομέα της Ηλεκτροπαραγωγής που εκδόθηκε στις 21/2/2022.

• Γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής για το Τοπικό Σχέδιο Κόλπου Χρυσοχούς (2021) που εκδόθηκε στις 17/3/2021.

• Απόψεις του Τμήματος Περιβάλλοντος για το υπό εκπόνηση Τοπικό Σχέδιο Πέγειας.

• Γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής για τη ΣΜΠΕ του Σχεδίου για την προστασία και βελτίωση της ακτής του βορειοδυτικού παραλιακού μετώπου Πάφου που εκδόθηκε στις 11/7/2013.

• Γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής για τη ΣΜΠΕ του Σχεδίου για την προστασία και βελτίωση του Παραλιακού Μετώπου από Νέο Χωριό Πάφου μέχρι Παχύαμμο (υπό αξιολόγηση).

• Δήλωση Πολιτικής για τον εθνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 21/12/2021.

• Στρατηγική για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών μέχρι το 2030.

Κυκλοφοριακή πολιτική

Για το δευτερεύον οδικό δίκτυο ειδικού καθεστώτος που αναπτύσσεται εκτός ορίου ανάπτυξης, να μη δοθούν δικαιώματα ανάπτυξης λόγω της γειτνίασης με δρόμο ή δικαιώματα πέραν του δικαιώματος της προσπέλασης. Να εισαχθούν επαρκείς και υποχρεωτικές ασφαλιστικές δικλίδες για την αποτροπή της διάσπαρτης δόμησης.

Ζώνη Προστασίας –Τοπίο Ακάμα 

(Δα1-ΤΑ) και Αγροτική Ζώνη (Γα2)

• Οικοτουριστικές δραστηριότητες, εντός της Αγροτικής Ζώνης Γα2, και 300 μέτρα από τα όρια των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 που εμπίπτουν σε Ζώνες Γα4 και Γα2*, θα πρέπει να έχουν ελάχιστο εμβαδό τεμαχίου 10.000 τετραγωνικά μέτρα. 

• Οι οικοτουριστικές δραστηριότητες στις ζώνες Δα1-ΤΑ, Γα2, και 300 μέτρα από τα όρια των περιοχών του Δικτύου Natura 2000, να ακολουθούν τη διαδικασία Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης.

• Απαγόρευση χωροθέτησης περιβαλλοντικών κέντρων ενημέρωσης εντός των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 στην Αγροτική Ζώνη Γα2, πλην των υποδομών του Εθνικού Δασικού Πάρκου.

• Απαγόρευση χωροθέτησης χώρων στάθμευσης εντός των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 οι οποίες εμπίπτουν εντός των ζωνών Δα1-ΤΑ, Γα2 και Δα3, πλην των υποδομών του Εθνικού Δασικού Πάρκου.

• Απαγόρευση χωροθέτησης αναψυκτήριων εντός των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 στις ζώνες Δα1-ΤΑ, πλην των υποδομών του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα. 

• Απαγόρευση ανάπτυξης αθλητικών εγκαταστάσεων εντός της Αγροτικής Ζώνης Γα2.

• Απαγόρευση ανάπτυξης επισκέψιμου αγροκτήματος εντός της Αγροτικής Ζώνης Γα2 και εντός 200 μέτρων από τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000. 

• Απαγόρευση χωροθέτησης των οινοποιείων, τυροκομείων, συσκευαστηρίων φρούτων, αποθηκευτικών αναπτύξεων και άλλων βιομηχανικών αναπτύξεων κατηγορίας Β ή Γ εντός των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 στην Αγροτική Ζώνη Γα2. 

• Συστήνεται όπως η ζώνη Δα1-ΤΑ που αφορά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα να ονομαστεί Δα1-ΠΦ.

Αναπτύξεις εκτός καθορισμένων ορίων ανάπτυξης

Τα επισκέψιμα Αγροκτήματα σε περιοχές της Αγροτικής Ζώνης Γα4, οι οποίες απέχουν από τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000, σε απόσταση από 200 μέχρι 500 μέτρα, να ακολουθούν τη διαδικασία Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης.

Ώριμο αγρόκτημα να θεωρείται γεωργική / κτηνοτροφική δραστηριότητα που δραστηριοποιείται αποδεδειγμένα τα τελευταία 5 χρόνια από τη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου και τουλάχιστον 80% του προτεινόμενου τεμαχίου διατίθεται για τη δραστηριότητα.

Επισκέψιμα αγροκτήματα να επιτρέπονται μόνο όπου υπάρχει υφιστάμενο δίκτυο υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, κατά τη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου.  Ο χώρος σίτισης του Επισκέψιμου Αγροκτήματος να εξυπηρετεί ταυτόχρονα το μέγιστο 25 άτομα. Τροποποίηση της Αγροτικής Ζώνης Γα4 σε Αγροτική Ζώνη Γα2 στα σημεία που εμπίπτουν στις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 Κοίλη-Μαυροκόλυμπος (CY400008) και Φαράγγια Αγίας Αικατερίνης – Αγίας Παρασκευής (CY4000016). 

Αναπτύξεις οινοποιιών, τυροκομείων, συσκευαστηρίων φρούτων, αποθηκευτικών αναπτύξεων και άλλων βιομηχανικών αναπτύξεων κατηγορίας Β ή Γ μέχρι 500 μέτρα από τις περιοχές του Δικτύου Natura να ακολουθούν τη διαδικασία Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης.

Αναπτύξεις οινοποιείων, τυροκομείων, συσκευαστηρίων φρούτων, αποθηκευτικών αναπτύξεων και άλλων βιομηχανικών αναπτύξεων κατηγορίας Β ή Γ να επιτρέπονται έως 500 μέτρα από τα όρια ανάπτυξης. 

Αναπτύξεις ανοικτών αθλητικών διευκολύνσεων, υπεραγορές, πολυκαταστήματα, αναψυχή οχληρής μορφής, αίθουσες δεξιώσεων, ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρατήρια πετρελαιοειδών να επιτρέπονται μόνο σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από τα όρια ανάπτυξης. 

Αναπτύξεις ανοικτών αθλητικών διευκολύνσεων, υπεραγορές, πολυκαταστήματα, αναψυχή οχληρής μορφής, αίθουσες δεξιώσεων, ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρατήρια πετρελαιοειδών τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων μέχρι 500 μέτρων από περιοχές του Δικτύου Natura 2000, να ακολουθούν τη διαδικασία Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης.

Να μην επιτρέπεται ανάπτυξη, σε απόσταση μέχρι 200 μέτρα στις περιοχές δυτικά από το Φαράγγι του Πετράτη.

Αγροτική Ζώνη (Γα2*) στο Νέο Χωριό

Οι δυνητικές θέσεις των αναπτύξεων όπως Περιβαλλοντικά Κέντρα Ενημέρωσης/ Εκπαίδευσης, Οικοτουριστικές Δραστηριότητες, Οινοποιεία, Τυροκομεία, Συσκευαστήριο Φρούτων, Οργανωμένοι Χώροι στάθμευσης, Επισκέψιμο Αγρόκτημα, να περιοριστούν εκτός των έργων αναδασμού στο Νέο Χωριό.

Ζώνη Προστασίας Βράχων 

Ίνειας (Δα3)

Σε όλα τα ιδιωτικά και κρατικά τεμάχια γης να μην επιτρέπονται αναπτύξεις όπως γεωργικές αποθήκες, θερμοκήπια και οργανωμένοι χώροι στάθμευσης, λόγω του ότι η περιοχή είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεωμορφώματα, μεγάλης περιβαλλοντικής και αισθητικής αξίας.

Παραλιακό Μέτωπο Νέου Χωριού

Επαναξιολόγηση της υφιστάμενης Ζώνης Προστασίας της Παραλίας σύμφωνα με το άρθρο 8 του Πρωτοκόλλου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών και σύμφωνα με τη σχετική μελέτη ευπάθειας που θα εκπονηθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Πολιτιστική κληρονομιά

και αρχαιότητες

Τα κηρυγμένα αρχαία μνημεία Α’ και Β’ πίνακα στην περιοχή του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα να προστατευτούν σημειακά με καθορισμό ζώνης προστασίας τους, σε συνεννόηση με το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, οι αξιόλογες αρχιτεκτονικά οικοδομές, περιοχές με πολεοδομικό/ πολιτιστικό/ περιβαλλοντικό ενδιαφέρον να διατηρήσουν την αρχιτεκτονική κληρονομιά και την αναβίωση των ιστορικών περιοχών, με μέτρα όπως είναι η συντήρηση/ αποκατάστασή τους, καθώς και η επαναχρησιμοποίησή τους ως «διάσπαρτο ξενοδοχείο» ή άλλη χρήση.

Αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση 

του δομημένου περιβάλλοντος

Να διαμορφωθεί ειδικό πλαίσιο κατευθυντήριων οδηγιών προσαρμογής των οικοδομών στο τοπίο, ειδικού αισθητικού ελέγχου και της φωτορύπανσης που θα διακρίνονται για την υψηλή περιβαλλοντική ή/ και αισθητική τους αξία και θα συμπεριλαμβάνει προδιαγραφές των προωθούμενων αναπτύξεων που χωροθετούνται εκτός ορίου ανάπτυξης. 

Οι αναπτύξεις σε περιοχές εκτός πυρήνων αλλά και εκτός Ορίου Ανάπτυξης θα ακολουθούν το Ειδικό Πλαίσιο Κατευθυντήριων Οδηγιών Προσαρμογής Οικοδομών στο τοπίο και Ειδικού Αισθητικού Ελέγχου, που θα εκπονηθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως σε συνεργασία με το ΕΤΕΚ.

Για όσους τύπους αναπτύξεων θα ετοιμαστούν κατευθυντήριες γραμμές, δεν θα εξετάζονται αιτήσεις που υποβάλλονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος για διαβούλευση/εξέταση, μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι κατευθυντήριες γραμμές.

Περιοχές κατοικίας και στέγαση

Η προτεινόμενη Οικιστική Ζώνη Κα10β στη Δρούσεια να μην επεκταθεί δυτικά της υφιστάμενης Οικιστικής Ζώνης Κα10. 

Να καταργηθεί η προτεινόμενη νοτιοδυτική επέκταση της Οικιστικής Ζώνης Κα10β στον Κάθηκα προς τη Ζώνη Προστασίας Δα1 και Δα1-ΤΑ. 

Στην προτεινόμενη Οικιστική Ζώνη Κα10γ* στο Νέο Χωριό, η οποία αντικαθιστά την Παραθεριστική Ζώνη Πκ3, να μην επιτρέπεται ανάπτυξη, σε απόσταση μέχρι 200 μέτρων από τις περιοχές του Δικτύου Natura 2000 που βρίσκονται ανατολικά της ζώνης.

Να μην ισχύει η πολιτική Μεμονωμένης Κατοικίας. 

Συστήνεται η προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης και όχι της οικιστικής ανάπτυξης στις Τουριστικές Ζώνες Τ3α, Τ3α2α στο Νέο Χωριό και Τ3δ2 στην Ίνεια.

Για τις αναπτύξεις εντός των Οικιστικών Ζωνών Πα9β, Κα6β, Κα8δ, Κα9β, Κα10β και Κα10γ της κοινότητας του Νέου Χωριού, που παρουσιάζουν αυξημένη Γεωλογική Επικινδυνότητα, σε επίπεδο έργου να απαιτείται από τον κύριο του έργου η εκπόνηση γεωλογικής – γεωτεχνικής έρευνας σε συνεννόηση με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης.

Τουριστική ανάπτυξη με περιορισμούς

Να καταργηθεί η επέκταση της Τουριστικής Ζώνης Τ3δ5 στον Κάθηκα. 

Η Τουριστική Ζώνη Τ3α στο Νέο Χωριό στα ανατολικά, που αναβαθμίστηκε από Τουριστική Ζώνη Τ3α2 να έχει τις ίδιες πολεοδομικές πρόνοιες με την Τουριστική Ζώνη Τ3α2α σχετικά με το ύψος. 

Οι Τουριστικές Ζώνες Τ3α και Τ3α2α στο Νέο Χωριό να έχουν περιορισμούς για τον έλεγχο και τη μείωση της φωτορύπανσης σύμφωνα με τον οδηγό φωτορύπανσης που θα δημιουργηθεί. 

Οι Τουριστικές Ζώνες Τ3α και Τ3α2α στο Νέο Χωριό να μην ισχύουν εντός περιοχών που υπάρχουν αργάκια / φαράγγια στο εύρος της περιοχής τους, όπως φαίνεται στον Χάρτη Χρήσης Γης με τη Ζώνη Προστασίας Ποταμών Δα1. 

Οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι που θα παραχωρούνται από την ανάπτυξη να χωροθετούνται στη Ζώνη Προστασίας Ποταμών Δα1. 

Η Τουριστική Ζώνη Τ3δ2 στην Ίνεια να περιοριστεί ανατολικά της κορυφογραμμής.

Για τις αναπτύξεις εντός των Τουριστικών Ζωνών Τ3α και Τ3α2α στο Νέο Χωριό σε επίπεδο έργου να απαιτείται από τον κύριο του έργου η εκπόνηση γεωλογικής-γεωτεχνικής έρευνας λόγω γεωλογικής επικινδυνότητας.

Στην Τουριστική Ζώνη Τ3δ5 στο Νέο Χωριό, στη Δρούσεια, στην Ίνεια, στις Πάνω Αρόδες και στον Κάθηκα, καθώς και στην Τουριστική Ζώνη Τ3β στις Κάτω Αρόδες, όπου καθορίζεται ειδική πολιτική με πολεοδομικά κίνητρα σε υπό ανάπτυξη τεμάχια γης με συνολικό εμβαδόν τουλάχιστον 25,000τ.μ., με αύξηση του ισχύοντος συντελεστή δόμησης κατά 0,10:1 για ξενοδοχειακή ανάπτυξη, η όποια αλλαγή αφορά αίτημα παροχής κινήτρων να εξετάζεται κατά περίπτωση σε επίπεδο έργου.

Στις Οικιστικές Ζώνες όπου είναι δυνατή η χωροθέτηση αγροτουριστικών αναπτύξεων καθώς και τουριστικών αναπτύξεων τύπου «διάσπαρτο ξενοδοχείο», με στόχο την αξιοποίηση των κενών και εγκαταλελειμμένων ιδιοκτησιών, να λαμβάνεται υπόψη η Εθνική Στρατηγική Τουρισμού μέχρι το 2030.

Η νέα Λατομική Ζώνη δεν εγκρίνεται σε αυτό το στάδιο. Σε διάρκεια τριών χρόνων θα μελετηθούν τα ακόλουθα: α) Κατά πόσο η ανάγκη για δημιουργία νέας λατομικής ζώνης αδρανών υλικών, στην περιοχή Ανδρολίκου είναι επιτακτική σε σχέση με διαθέσιμες εναλλακτικές χωροθετήσεις. β) Η κατάσταση διατήρησης των ειδών της περιοχής σε σχέση με τις δραστηριότητες λατόμευσης.

Με την ολοκλήρωση των πιο πάνω θα αποφασιστεί κατά πόσο θα συζητηθεί περαιτέρω η δημιουργία Λατομικής Ζώνης στη συγκεκριμένη περιοχή. Η κατανομή των ορυκτών πόρων στην περιοχή θα αποφασιστεί από την Υπηρεσία Μεταλλείων, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους ενδιαφερόμενους που υπέβαλαν αιτήσεις στην περιοχή Ανδρολίκου και θα θέσει όρους που θα συμβάλουν στη βελτίωση της προστασίας και της διατήρησης των ειδών που διαβιούν στην περιοχή Ανδρολίκου. Για τη βελτίωση της τροφοληψίας του είδους Rousettus aegyptiacus, θα ενσωματωθεί όρος στο Σχέδιο Αποκατάστασης της υφιστάμενης Λατομικής Ζώνης, για φυτεύσεις οπωροφόρων δέντρων, από τους ενδιαφερόμενους, πλησίον των σπηλαίων τόσο αυτού που διαβιούν άτομα του είδους τόσο και αυτού που έχει εγκαταλειφθεί.

Εξειδικευμένες αναπτύξεις: Οι εξειδικευμένες αναπτύξεις να ακολουθούν τη διαδικασία Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης. Η περιοχή εξειδικευμένων αναπτύξεων της Ίνειας – Δρούσειας δεν μπορεί να χωροθετηθεί ως έχει στο προτεινόμενο Τοπικό Σχέδιο και να καταργηθεί. Η περιοχή εξειδικευμένων αναπτύξεων Δρούσειας δεν μπορεί να χωροθετηθεί ως έχει στο προτεινόμενο Τοπικό Σχέδιο και να καταργηθεί. Στην περιοχή εξειδικευμένων αναπτύξεων στις Πάνω Αρόδες – Κάθηκα να αφαιρεθεί το δυτικό μισό μέρος. Αναπτύξεις που περιλαμβάνουν οινοποιεία να εξετάζονται ως επιπρόσθετος τύπος ανάπτυξης στις Εξειδικευμένες Αναπτύξεις.

 

 

 

 

 ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Έτσι φτάσαμε στην αλλαγή των προνοιών 

Με το Τοπικό Σχέδιο, όπως διαμορφώθηκε σήμερα, αποφεύγονται μεγάλες περιπέτειες με την ΕΕ αφού είναι σίγουρο ότι οι πρόνοιές του όπως είχαν προταθεί θα έφερναν βαριά πρόστιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και διασυρμό της πατρίδας μας. Τόσο ο ίδιος ο υπουργός Γεωργίας όσο και η ομάδα ειδικών του Υπουργείου του που τον πλαισιώνει, έχουν τις γνώσεις και την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη σε σχέση με τα οικολογικά στοιχεία του Ακάμα, αφού τα περισσότερα από αυτά έχουν αρχικά καταγραφεί και αναδειχτεί από τους ίδιους. Ο ίδιος ο Υπουργός άντεξε στις πιέσεις και η Περιβαλλοντική Αρχή, που ανήκει στο Υπουργείο το οποίο προΐσταται, έκανε σωστά τη δουλειά της. Σε αυτό βοήθησε και η μεγάλη κινητοποίηση από ΜΚΟ και άλλα οργανωμένα σύνολα για αλλαγή συγκεκριμένων προνοιών του προτεινόμενου Τοπικού Σχεδίου. Στην πλειονότητά της η κοινωνία των πολιτών έχει επικροτήσει τη σημερινή εξέλιξη και πλην μιας πολύ μικρής μειονότητας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή της μετά την ανακοίνωση της γνωμάτευσης σε σχέση με το Σχέδιο.     Α.Ν.