Εμβρόντητη είναι η κοινωνία της Λεμεσού μετά και τη δημοσιοποίηση βίντεο που καταγράφει μαθητές Γυμνασίου να επιτίθενται σε 13χρονο και με τους περισσοτέρους να παρακολουθούν το όλο σκηνικό, να βιντεογραφούν και να γελούν!

Το περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της επαρχίας Λεμεσού με τους γονείς του μαθητή να προχωρούν χθες σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας, αναφέροντας πως ο 13χρονος γιος τους, είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Φ»,  λόγω του ότι πρόκειται για 13χρονους μαθητές οι οποίοι είναι ανήλικοι και δεν έχουν ποινική ευθύνη, η Αστυνομία ενημέρωσε τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας έτσι ώστε να προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες. Οι ανήλικοι, όπως αναφέρθηκε, θα τύχουν χειρισμού από τις ΥΚΕ και θα τεθούν κάτω από την εποπτεία τους. Για το συμβάν θα κληθούν από τις ΥΚΕ και την Αστυνομία να εμπλακούν, η Διεύθυνση του Σχολείου, οι γονείς καθώς λειτουργοί του υπουργείου Παιδείας.

Να σημειωθεί πως στο ίδιο σχολείο είχε καταγραφεί και στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό με εκφοβισμό μαθητών.

Το περιστατικό όπως καταγράφεται και στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, διαδραματίστηκε στην αυλή του σχολείου, όπου μαθητής άρπαξε από τα μαλλιά τον 13χρονο, τον ακινητοποίησε έχοντας στην κυριολεξία λυγίσει το κεφάλι του. Την ίδια ώρα όμως, άλλοι μαθητές παρακολουθούν το συμβάν χωρίς να παρεμβαίνουν, γελώντας και βιντεογραφώντας την επίθεση στο κινητό τους.

Σε κάποια στιγμή υπήρξε παρέμβαση από κάποιον μαθητή ο οποίος χωρίζει τους δύο, ωστόσο και αυτός συνεχίζει να επιπλήττει τον 13χρονο λεκτικά κουνώντας του το χέρι.

Οι γονείς του 13χρονου μαθητή ενημέρωσαν τη Διεύθυνση του σχολείου για το θλιβερό περιστατικό και την επίθεση που υπέστη το παιδί τους, ενώ παρέδωσαν στις Αρχές και το βίντεο με την επίθεση