Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας η 55χρονη η οποία απείλησε με μαχαίρι ομάδα Ρώσων, που γιόρταζαν την εθνική επέτειο της σημαίας τους στη Λάρνακα, στις 22 του Αυγούστου. 

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, ζήτησε και έλαβε το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης καθώς και το νέο κατηγορητήριο. Η 55χρονη, αφέθηκε υπό όρους ελεύθερη, υπογράφοντας εγγύηση ύψους €2000 και θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου στις 5 Οκτωβρίου, προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. 

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου, απέναντι τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης. Ομάδα είκοσι Ρώσων είχαν μαζευτεί σε ανοικτό χώρο, με στόχο να πραγματοποιήσουν πομπή με αυτοκίνητα εντός της πόλης για να γιορτάσουν την δημιουργία της ρωσικής σημαίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ουκρανή απείλησε με μαχαίρι Ρώσους που γιόρταζαν στη Λάρνακα (βίντεο)

Πριν προλάβουν να εισέλθουν στα αυτοκίνητα, κατέβηκε από πολυκατοικία της περιοχής η 55χρονη Ουκρανή, κρατώντας ένα μαχαίρι 20 πόντων, το οποίο πρόταξε εναντίον τους. Η γυναίκα, που ήταν σε κατάσταση μέθης, εκτόξευσε απειλές εναντίον της ομάδας Ρώσων, λόγω της εισβολής στη χώρα της και σε κάποια στιγμή κινήθηκε εναντίον, τους όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Ευτυχώς στο σημείο βρίσκονταν μέλη της Αστυνομίας, με στόχο να περιφρουρήσουν την πομπή υπό το φόβο επεισοδίων. Οι Αστυνομικοί έδρασαν άμεσα και με τη βοήθεια πολιτών κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να αφοπλίσουν τη γυναίκα, η οποία συνελήφθη. 

Το περιστατικό είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έκαναν λόγο για τρομοκρατικό κτύπημα, με την Πρεσβεία της χώρας στην Κύπρο «να καλεί τις κυπριακές αρχές να διεξάγουν λεπτομερή και αντικειμενική διερεύνηση».