«Η εφαρμογή FixCyprus, είναι για όλα τα κινητά έχει στόχο την βέλτιστη διαχείριση του οδικού δικτύου της Κύπρου», δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ΑCTIVE ο ερευνητής μηχανικός στο κέντρο Αριστείας KIOS, Γιώργος Χρίστου, εξηγώντας ότι προσπάθεια είναι να ψηφιοποιηθεί το εγχείρημα και να υπάρχει γνώση του τι συμβαίνει στο οδικό δίκτυο ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της μέρας.

Η εν λόγω εφαρμογή είχε δοκιμαστεί πιλοτικά και από την περασμένη Τρίτη που ανακοινώθηκε επίσημα, έχουν καταχωρηθεί ήδη οι πρώτες αναφορές για προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, ανέφερε ο κύριος Χρίστου.

«Τώρα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, να καταγγέλλουν ή να αναφέρουν προβλήματα, για τα οποία μέχρι σήμερα δεν ήξεραν που να αποταθούν. Έχουν εγγραφεί δύο χιλιάδες χρήστες μέχρι τώρα στην εφαρμογή και είχαμε 200 αναφορές καταγγελίες που αφορούν σε προβλήματα πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων και άλλα κακώς έχοντα που εμπίπτει στους όρους χρήσης της εφαρμογής» σημείωσε ο κύριος Χρίστου, εξηγώντας ότι, έχει στηθεί μια ομάδα με δύο Λειτουργούς σε κάθε επαρχία στο τμήμα των Δημοσίων έργων και η κάθε αναφορά, ανάλογα με την τοποθεσία, προωθείται προς επίλυση.

Activeradio