Η γύμνια του μηχανισμού ελέγχου όσων εισέρχονται στα γήπεδα και λαμβάνουν θέση στις κερκίδες διαπιστώθηκε για μιαν ακόμη φορά την περασμένη Παρασκευή στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Καρμιώτισσα, λίγες ημέρες μετά τα όσα θλιβερά ακολούθησαν τον αγώνα μεταξύ ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ.

Μετά τις δηλώσεις-φανφάρες των αρμοδίων για εντατικοποίηση των ελέγχων στα γήπεδα, την Παρασκευή ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε θύματα και πάλι στο ΓΣΠ. Αποτέλεσμα, ένας Ιρανός που παράνομα βρίσκεται στην Κύπρο, όχι μόνο βρέθηκε στις εξέδρες του ΓΣΠ, είχε στην κατοχή του μαχαίρι το οποίο δεν δίστασε να το προτάξει εναντίον φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χειροπέδες σε πρωην ποδοσφαιρικό παράγοντα για τα επεισόδια

Σε μια προσπάθεια να στρέψουν τα βλέμματα αλλού, οι Αρχές που επέτρεψαν την είσοδο σε ιδιώτη φρουρό της Καρμιώτισσας να εισέλθει χωρίς κάρτα φιλάθλου, ταυτότητα και χωρίς άδεια παραμονής στην Κύπρο, προχώρησαν σε σύλληψη δεύτερου προσώπου σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου νοσηλεύεται. Πρόκειται για Ε/κ επιχειρηματία και ποδοσφαιρικό παράγοντα, 46 ετών, που φαίνεται να αρνήθηκε να εγκαταλείψει άμεσα αθλητικό χώρο σύμφωνα με υποδείξεις φρουρών ασφαλείας του σταδίου και συνελήφθη και για το αδίκημα της συμπλοκής και επίθεσης (βία στα γήπεδα).

Σύμφωνα με τα γεγονότα, μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αριθμός οπαδών των δύο ομάδων συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας της Καρμιώτισσας, που βρισκόταν στα θεωρεία του ΓΣΠ, συνοδευόμενος από φρουρό ασφαλείας που συνελήφθη την Παρασκευή, φέρεται ότι προκλήθηκαν από ομάδα φιλάθλων και κατέβηκαν από το θεωρείο στην εξέδρα που βρίσκονταν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ για να ζητήσουν τον λόγο. Ακολούθησε συμπλοκή και διαπιστώθηκε από το κλειστό κύκλωμα του σταδίου ότι ο ιδιώτης φρουρός ασφαλείας πρόταξε μαχαίρι.

Επενέβησαν μέλη της Αστυνομίας καθώς επίσης και ιδιώτες φύλακες του ΓΣΠ για αποκατάσταση της τάξης. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εντοπίστηκε ο Ιρανός να έχει στην κατοχή του μεγάλο μαχαίρι με λεπίδα 21 εκατοστών. Αυτός αναζητήθηκε και εντοπίστηκε στις τουαλέτες του σταδίου, όπου σε έρευνα που διενεργήθηκε στην παρουσία του, εντοπίστηκε σε κάλαθο δεύτερο μαχαίρι-σουγιάς. Οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Στροβόλου όπου ανακρίθηκε και στη συνέχεια συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν μέσω της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, διαπιστώθηκε ότι διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο 34χρονος τελεί υπό τετραήμερη κράτηση. Η Αστυνομία διερευνά τον τρόπο που κατάφερε να περάσει εντός του σταδίου τα μαχαίρια. 

Σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Οι ευθύνες στη λειτουργία του τρόπου διαχείρισης του συγκεκριμένου χώρου μπορούν να αναζητηθούν αλλά να μην ξεφεύγουμε από την ουσία που είναι η ανεξέλεγκτη παρουσία ατόμων. Κανονικά έπρεπε να γίνει έλεγχος αλλά οι λόγοι που δεν έγινε είναι καθαροί. Είναι ένας χώρος ο οποίος έρχονται επίσημοι, έρχονται κρατικοί αξιωματούχοι, τίθεται το στοιχείο της εξυπηρέτησης και της ασφάλειας μαζί», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης. Στο εν λόγω πρόσωπο δεν έγινε κανένας έλεγχος όσον αφορά την κατοχή κάρτας φιλάθλου, αλλά ούτε και σωματικός, εφόσον δεν θεωρείται απαραίτητο για τον συγκεκριμένο χώρο που θα βρισκόταν ως μέλος της αντιπροσωπείας μιας ομάδας.