Πρωτοφανής διπλή απόπειρα φόνου διαπράχθηκε προχθές το βράδυ εναντίον δύο υπαλλήλων της Μονάδας Φωτοεπισήμανσης, τη στιγμή που αυτοί βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας σε αυτοκινητόδρομο έξω από τη Λευκωσία. Οι δύο γλύτωσαν με τραύματα από θραύσματα γυαλιών στο κεφάλι, ενώ η Αστυνομία ψάχνει σε πρόσφατες καταγγελίες από τις κάμερες για να εντοπίσει τον δράστη.

Η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε στις 11.30 προχθές το βράδυ, όταν άγνωστος με τη χρήση κυνηγετικού όπλου έριξε δύο πυροβολισμούς κατά του άσπρου βαν οχήματος της εταιρείας που διαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης. Ήταν σταθμευμένο με τα φώτα αναμμένα στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς – Λευκωσίας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης που είτε είδε, είτε πληροφορήθηκε για την ύπαρξη του οχήματος, πήγε πεζός διά μέσου των παρακείμενων χωραφιών και πλησίασε το όχημα σε απόσταση 50 περίπου μέτρων. Παρόλο που είχε αντιληφθεί ότι βρίσκονταν σ’ αυτό δύο πρόσωπα, ηλικίας 44 και 32 ετών, οι οποίοι ήταν οι χειριστές της φορητής κάμερας της Τροχαίας, έριξε δύο φορές προς το μέρος τους. Η μάζα των σφαιριδίων (σκάγια) έπληξαν την αριστερή πλευρά του οχήματος και κυρίως την πόρτα του συνοδηγού. Παράλληλα, θρυμματίστηκε το τζάμι του συνοδηγού με αποτέλεσμα τα γυαλιά που έσπασαν να πεταχτούν στα κεφάλια των δύο επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: €10 εκατ. από πρόστιμα – Ενέργειες για όσους δεν πληρώνουν

Όπως ανέφεραν αργότερα στην Αστυνομία οι δύο χειριστές της κάμερας, δεν είχαν αντιληφθεί οτιδήποτε, προφανώς λόγω σκότους, άκουσαν όμως δύο δυνατούς κρότους ενώ ταυτόχρονα θρυμματίστηκε το παράθυρο της πόρτας του συνοδηγού του εν λόγω οχήματος. Ο 44χρονος οδηγός εκκίνησε αμέσως το όχημα και κατευθύνθηκε προς το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αφού τόσο αυτός όσο και ο 32χρονος συνοδηγός έφεραν τραύματα στο πίσω μέρος της κεφαλής τους. 

Οι δύο άντρες εξετάστηκαν από τον επί καθήκοντι ιατρό και διαπιστώθηκε ότι και οι δύο έφεραν εκδορές στο κεφάλι. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αυτοκίνητο, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να φέρει σημάδια από κυνηγετικό όπλο. Η σκηνή αποκλείστηκε, ενώ το όχημα μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνά την υπόθεση, για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις. Από τις χθεσινές εξετάσεις, εντοπίστηκαν κοντά στη σκηνή δύο πιστόνια από κυνηγετικό φυσίγγιο, ενώ ξεσκονίζονται οι παραβάσεις που κατέγραψε η κάμερα λίγο πριν το περιστατικό. Από τις πρώτες έρευνες δεν φαίνεται να καταγράφηκε κανένας με πολύ μεγάλη ταχύτητα που να εκνευρίστηκε και να ήθελε με αυτόν τον ακραίο τρόπο να αντιδράσει, γι’ αυτό και γίνονται εξετάσεις από τις καταγγελίες των καμερών τις προηγούμενες ημέρες. 

Σημειώνεται πως και πρόσφατα είχαν γίνει άλλες επιθετικές ενέργειες σε βάρος χειριστών καμερών, με αποτέλεσμα η διαχειρίστρια εταιρεία να τοποθετήσει κάμερες στα οχήματά της. Έγινε όμως καταγγελία στην Επίτροπο για τα προσωπικά δεδομένα, η οποία εξετάζει το θέμα.

Κληθείς χθες από τον «Φ» να σχολιάσει την ενέργεια αυτή, ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, αφού την καταδίκασε, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και ζήτησε από τις Αρχές να εντοπίσουν τους δράστες και να τους συλλάβουν. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι κάμερες ήρθαν και θα μείνουν, γιατί είναι απαραίτητες για τη μείωση των τροχαίων και δη των θανατηφόρων δυστυχημάτων.