Έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες παρατηρούνται από το πρωί σε αρκετές περιοχές παγκύπρια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Να σημειωθεί ότι έχει εκδοθεί νέα κίτρινη προειδοποίηση που θα ισχύει από το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία, σε αρκετά σημεία των αυτοκινητόδρομων, υπάρχει συσσώρευση νερού και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Λόγω κατολίσθησης πέτρων και βράχων, έχει κλείσει η λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου Τροόδους – Πλατρών, με κατεύθυνση τις Πλάτρες, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπεσε ομίχλη στο Τρόοδος – Προειδοποίηση από την Αστυνομία

Επίσης, στις περιοχές (Πέτρα του Ρωμιού) και (Μονής – Χοιροκοιτίας), λόγω των καταρρακτωδών βροχών, η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.

Σε τέσσερα περιστατικά ανταποκρίθηκε παγκύπρια η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη βροχόπτωση που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ώρες. Αρκετές κλήσεις δέχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, όπου επιχειρούν τέσσερα συνεργεία.

Σε ανάρτηση του ο Ανδρέας Κεττής, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι «η Δύναμη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναπτύσσονται σε διάφορες περιοχές έχει ανταποκριθεί μέχρι αυτή τη στιγμή σε τέσσερα περιστατικά».

Δύο περιστατικά αφορούν αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους χώρους, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, το ένα στην επαρχία Πάφου, ενώ η ΕΜΑΚ ανταποκρίθηκε σε αντίστοιχο περιστατικό και στην Κοινότητα Κοφίνου της επαρχίας Λάρνακας. Επιπρόσθετα, συνέχισε, έγιναν δύο μετακινήσεις δέντρων από τις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου αντιστοίχως.

Στην ανάρτηση του ο κ. Κεττής σημειώνει ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται αρκετές κλήσεις στην πόλη και επαρχία Λάρνακας» με τέσσερα συνεργεία να είναι έξω στους δρόμους για παροχή βοήθειας, ενώ η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την βροχόπτωση που έπεσε την τελευταία ώρα.

Εν τω μεταξύ διάφορες περιοχές στο κέντρο της Λάρνακας πλημμύρισαν με αποτέλεσμα το νερό να εισέλθει σε καταστήματα, υποστατικά και υπόγεια σπιτιών. 

  

  

 

Εικόνες και βίντεο

Την ίδια στιγμή, πολίτες δημοσιεύουν εικόνες και βίντεο από τα καιρικά φαινόμενα παγκύπρια στη σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου».

 

Αναλυτικά ο καιρός:

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο νοτιοδυτικά της Κύπρου, το οποίο σταδιακά εξασθενεί, συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί μικρό χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά κυρίως στα νοτιοδυτικά παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα νότια και δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ αργότερα μεμονωμένα φαινόμενα αναμένονται και σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και τοπικά κυρίως στα νοτιοδυτικά παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 στα ψηλότερα ορείνα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, ενώ την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Live εικόνα του καιρού:

 

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες