Ανοικτό ενδεχόμενο λήψης μέτρων σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν διαφοροποιήσει τους σχεδιασμούς του σε συγκεκριμένα σημεία στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης προς τα κάτω, για κάλυψη των παιδιών με ηλικία τα τέσσερα έτη, αφήνει η ΠΟΕΔ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης των δασκάλων, σε χθεσινή του συνεδρία εξέτασε εκ νέου το ζήτημα, μελετώντας παράλληλα και πιθανά μέτρα αντίδρασης εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που θέτει η ΠΟΕΔ. 

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση επιθυμεί άμεσα μετατροπή των Κοινοτικών Νηπιαγωγείων σε Δημόσια, καθώς επίσης και ενίσχυση των Δημοσίων Νηπιαγωγείων με αίθουσες και γενικότερα υποδομές, οι οποίες θα διασφαλίζουν την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Παράλληλα, προτάσσει ως βασική της θέση το δικαίωμα πρόσβασης του κάθε παιδιού στη Δημόσια Παιδείας, θωρακίζοντας και διαφυλάσσοντας το Δημόσιο Σχολείο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πράσινο φως» για μείωση ορίου εισδοχής στην προδημοτική

Την ίδια ώρα, κύκλοι αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται και οι άλλες δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις (ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ) να ταχθούν στο πλευρό της ΠΟΕΔ όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, δηλώνοντας την αντίθεσή τους σε ενέργειες που ενδεχομένως οδηγήσουν σε ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.