Στο εδώλιο του μάρτυρα θα βρεθεί σήμερα ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται πως επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του σε γυναίκα το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 χρόνων.

Ο ανώτατος ιεράρχης, θα καταθέσει ενόρκως και ακολούθως θα αντεξεταστεί από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της υπόθεσης από την Κατηγορούσα Αρχή και με ενδιάμεση απόφαση που εκδόθηκε, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, κάλεσε σε απολογία τον 84χρονο κατηγορούμενο, κρίνοντας πως η μαρτυρία που έχει ενώπιον του, αποκαλύπτει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του. Το γεγονός πως καταθέτει ενόρκως ο τέως Μητροπολίτης, προκάλεσε εντύπωση, αφού στη δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, όπου ήταν κατηγορούμενος για βιασμό ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου και στην οποία αθωώθηκε, ο κ. Πικής είχε θέσει θέμα «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών του», υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Θέση που απέρριψε τότε το Δικαστήριο και ο τέως Μητροπολίτης, επέλεξε να προβεί σε ανωμοτί δήλωση (χωρίς όρκο) κι έτσι δεν αντεξετάστηκε από την Κατηγορούσα Αρχή. Η υπόθεση εκείνη έριξε αυλαία, πριν από ακριβώς έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 22 Οκτωβρίου του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη τέως Κιτίου: «Είπεν μου ετσίππωσεν πάνω της ο Δεσπότης»

Σε αντίθεση με την παρούσα υπόθεση, η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο να αθωώνει και ν’ απαλλάσσει τον ανώτατο ιεράρχη από την κατηγορία του βιασμού, κρίνοντας την παραπονούμενη, που ήταν η βασική μάρτυρας, ως αναξιόπιστη. Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα είχε καταγγείλει πως τον Απρίλιο του 2011, είχε πέσει θύμα βιασμού από τον τότε Μητροπολίτη Κιτίου.

Στην παρούσα υπόθεση, η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και μία από τις πρώτες που είχαν καταθέσει ήταν η 57χρονη σήμερα παραπονούμενη, η οποία είχε περιγράψει με δάκρυα στα μάτια, όσα υποστηρίζει πως βίωσε στα χέρια του κατηγορούμενου τέως Μητροπολίτη πριν από 41 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Εμούνταρε με» – Όσα έγιναν στη δίκη του τέως Κιτίου

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Μητροπολίτης Κιτίου, τον οποίον είχε επισκεφθεί για να λάβει βοήθημα ως ορφανό επειδή απεβίωσε ο πατέρας της, την κλείδωσε στο γραφείο του και της επιτέθηκε άσεμνα σε καναπέ. Όπως υποστήριξε, «με έσπρωξε από τους ώμους και έπεσα προς τα πίσω. Αυτός έπεσε από πάνω μου και έβαλε τα χείλη του στα δικά μου. Εγώ άρχισα να φωνάζω υστερικά, “άνοιξε μου να φύω, άνοιξέ μου να φύω”. Αυτός έβαλε το χέρι του στο στόμα του, για να μην ακούονται οι φωνές και με το χέρι του άρπαξε το πόδι μου, για να μην κλωτσήσω». Ακολούθως, όπως είπε, την άφησε επειδή φώναζε με την ίδια να αναφέρει ότι συνέβη στη μητέρα, την αδελφή της και σε γιατρό που την εξέτασε, οι οποίοι επίσης κατέθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου, επιβεβαιώνοντας όσα υποστήριξε.