Αρνείται κατηγορηματικά ενοχή ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται πως επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του σε γυναίκα το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 χρόνων. Ο ανώτατος ιεράρχης διάβασε από το εδώλιο του μάρτυρα μακροσκελή γραπτή δήλωση, αναφέροντας πως η παραπονούμενη και οι μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ της ψεύδονται.

Όπως είπε «αρνούμαι με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τα όσα ψευδώς αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο ότι δηλαδή της επιτέθηκα άσεμνα και όσα ψευδώς ανέφερε περί μεταξύ μας συναντήσεων. Ουδέποτε συναντήθηκα μαζί της και ουδέποτε έγιναν πρόστυχα τηλεφωνήματα μεταξύ εμένα και της αδελφής της παραπονούμενης, μετά την κατ’ ισχυρισμό άσεμνη επίθεση. Πρόκειται για αποκύημα νοσηρής φαντασίας και ψευδορκίας», ανέφερε.

Ένα μεγάλο μέρος της κατάθεσή του τέως Κιτίου αναλώθηκε στη διαρρύθμιση του γραφείου του. Η 57χρονη σήμερα παραπονούμενη, είχε καταθέσει πως της επιτέθηκε άσεμνα σε βυσσινοκόκκινο καναπέ και πως το γραφείο του κλείδωνε αυτόματα, μέσω ενός κουμπιού. Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε σειρά φωτογραφιών, τις οποίες προσκόμισε σε άλμπουμ, που αποδεικνύουν, όπως είπε, πως εκείνη την εποχή ο καναπές στο γραφείο του ήταν μπεζ κλαδωτός και πως τα βυσσινοκόκκινα έπιπλα τοποθετήθηκαν στο γραφείο του το 1990.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ώρα για κατάθεση του τέως Κιτίου – Σήμερα στο εδώλιο

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε σε μάρτυρες που θα αναφέρουν πως δεν είχε αυτόματο σύστημα κλειδώματος εκείνη την εποχή στο γραφείο του, όπως υποστήριξε η παραπονούμενη. Κάλεσε επίσης το Δικαστήριο να επισκεφθεί το γραφείο του στη Μητρόπολη Κιτίου, όπου διαμένει, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις ομμασι, όσα ανέφερε.

«Δηλώνω με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο πως είμαι αθώος και πως άδικα κατηγορούμαι γι’ αυτήν την υπόθεση», ανέφερε.

Μετά το πέρας της ανάγνωσης της γραπτής κατάθεσης ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ζήτησε να καταθέσει τις επίμαχες φωτογραφίες, καθώς και πρακτικά ως τεκμήρια στο Δικαστήριο. Ωστόσο παρενέβη η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, αναφέροντας πως θέλει αντίγραφα αυτών των τεκμηρίων για να αποφασίσει εάν θα φέρει ένσταση στην κατάθεση τους. Έτσι η υπόθεση διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 2 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλήθηκε σε απολογία ο τέως Κιτίου για την άσεμνη επίθεση

Σημειώνεται πως στην προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της υπόθεσης από την Κατηγορούσα Αρχή και με ενδιάμεση απόφαση που εκδόθηκε, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, κάλεσε σε απολογία τον 84χρονο κατηγορούμενο, κρίνοντας πως η μαρτυρία που έχει ενώπιον του, αποκαλύπτει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του.

Το γεγονός πως καταθέτει ενόρκως προκάλεσε πάντως εντύπωση, αφού στη δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, όπου ήταν κατηγορούμενος για βιασμό ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου και στην οποία αθωώθηκε, ο κ. Πικής είχε θέσει θέμα «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών του», υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Θέση που απέρριψε τότε το Δικαστήριο και ο τέως Κιτίου, επέλεξε να προβεί σε ανωμοτί δήλωση (χωρίς όρκο) κι έτσι δεν αντεξετάστηκε από την Κατηγορούσα Αρχή.