Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Αστυνομία η νέα υπόθεση ρίψης πυροβολισμών εναντίον οχήματος φωτοεπισήμανσης, από εγκληματικά στοιχεία που εναντιώνονται στο σύστημα κινητών καμερών που ελέγχουν την ταχύτητα. Προχθές το βράδυ σημειώθηκε νέο περιστατικό, αυτή τη φορά στον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς-Αγίας Νάπας. Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση, ο υπάλληλος, ο οποίος βρισκόταν στο όχημα, δεν τραυματίστηκε.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε από τον υπάλληλο της εταιρείας το βράδυ της Δευτέρας. Καθώς βρισκόταν εντός του οχήματος της εταιρείας στον αυτοκινητόδρομο κοντά στην Πύλα, είδε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να προσεγγίζει τον χώρο. Σε αυτήν επέβαιναν δύο πρόσωπα, που έφεραν προστατευτικά κράνη. Σε κάποια στιγμή, ο ένας από αυτούς ανέσυρε κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του οχήματος. Ένας εκ των πυροβολισμών έπληξε το αυτοκίνητο στο πίσω μέρος και ο δεύτερος στο πλάι. 

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και άρχισαν έρευνες, προκειμένου να εξασφαλιστούν τεκμήρια, τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών. Η Αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες είναι κάτοικοι της γύρω περιοχής και γι’ αυτό κάποια άτομα αναμένεται να κληθούν για ανάκριση στο ΤΑΕ Λάρνακας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέοι πυροβολισμοί κατά κινητής κάμερας (εικόνες)

Το βράδυ της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου, ρίφθηκαν δύο πυροβολισμοί με κυνηγετικό εναντίον οχήματος της εταιρείας διαχείρισης του συστήματος φωτοεπισήμανσης, που βρισκόταν σε υπηρεσία στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς -Λευκωσίας. Τα δύο άτομα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο, ηλικίας 44 και 32 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά στο κεφάλι. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κλήθηκαν κάποια άτομα για ανάκριση, ωστόσο δεν προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό εναντίον τους.

Το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι οι ίδιοι στα δύο περιστατικά, αν και δεν αποκλείστηκε, θεωρείται ιδιαίτερα απομακρυσμένο. Η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για ενέργεια μιμητισμού από εγκληματικά στοιχεία, που εναντιώνονται στο σύστημα για να μην καταγράφονται οι κινήσεις τους.

Το νέο περιστατικό πάντως προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και στην εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης. Χθες το απόγευμα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την εταιρεία στο Αρχηγείο Αστυνομίας και τέθηκαν επί τάπητος μέτρα.