Σε άντρα ηλικίας περίπου 40 ετών ανήκει ο ανθρώπινος σκελετός, που εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης (13/10), σε περιφραγμένο χώρο του ελικοδρομίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, θέτοντας σε συναγερμό το ΤΑΕ και την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. Πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να ήταν άστεγος και να αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας.

Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για θάνατο μεγάλου χρονικού διαστήματος λόγω και της σκελετοποιημένης κατάστασης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να διαπιστώνεται καθώς οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως η τελευταία φορά που είχαν επικοινωνήσει οι Αρχές με τον θανόντα, ήταν τον Ιούλιο του 2022.

Έγκυρες πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως ο ανθρώπινος σκελετός συνδέθηκε και ταυτοποιήθηκε μέσω αποτυπωμάτων. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού απέσπασαν αποτύπωμα από τη δεξιά παλάμη του ανθρώπινου σκελετού, όπου διαπιστώθηκε αρχικά ότι πρόκειται για σορό άντρα. Ακολούθως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στάλθηκαν δείγματα στη βάση δεδομένων της Europol όπου έγινε ταυτοποίηση και συνδέθηκε το αποτύπωμα αλλοδαπού προσώπου που βρισκόταν στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, εκ πρώτης έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια ενώ το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είχε δηλωθεί ποτέ στη λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που εντοπίστηκε, αυτό οφείλεται στο γεγονός του χώρου όπου απεβίωσε αλλά και των συνθήκων που υπήρχαν.

Ο άτυχος άνδρας είχε απασχολήσει την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού με διάφορες υποθέσεις επαιτείας, για τελευταία φορά, τον Ιούλιο του 2022. Τα στοιχεία του θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν ενημερωθούν και τα συγγενικά του πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως το μακάβριο εύρημα εντόπισε γύρω στις 09:30 το πρωί της Πέμπτης (13/10) εργάτης ο οποίος εκτελούσε μαζί με συνάδελφό του κηπουρικές εργασίες εντός του χώρου του ελικοδρομίου του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Ο ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε να είναι μερικώς καλυμμένος από ξηρά χόρτα κοντά σε δέντρο, ενώ στο κάτω μέρος του σώματος, φαίνονταν κομμάτια από ενδύματα.