Συντρέχουσες ποινές φυλάκισης 3 μηνών με αναστολή επέβαλε την Παρασκευή (4/11) το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε δύο νεαρές κατηγορούμενες για την περιβόητη υπόθεση πλαστού SafePass.

Οι δύο κατηγορούμενες ηλικίας 19 και 20 ετών αντίστοιχα, κρίθηκαν ένοχες μετά από παραδοχή σε δύο κατηγορίες που αφορούν πλαστογραφία επίσημου εγγράφου και κυκλοφορία επίσημου εγγράφου. Το Δικαστήριο επέβαλε και στις κατηγορούμενες, συντρέχουσες ποινές 3 μηνών με τριετή αναστολή και στις δύο κατηγορίες.

Ως μετριαστικοί παράγοντες λήφθηκαν υπόψη η μεταμέλεια των κατηγορούμενων, η άμεση παραδοχή τους, οι προσωπικές τους περιστάσεις όπως και το νεαρό της ηλικίας τους.

Το Δικαστήριο αποδέχθηκε ότι επρόκειτο για νεανική επιπολαιότητα ενώ σύμφωνα με τα γεγονότα οι παράνομες πράξεις τους έγιναν με σκοπό να εισέλθει η 19χρονη σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης η 20χρονη είχε προμηθεύσει φίλη της με το δικό της SafePass με το οποίο εισήλθαν σε κέντρο διασκέδασης. Ακολούθως, η τελευταία η οποία δεν διώχθηκε ποινικά για την εν λόγω υπόθεση, προμήθευσε το πλαστό SafePass στη 19χρονη κατηγορούμενη και αυτή με τησειρά της το χρησιμοποίησε σε νυκτερινό κέντρο αλλά και σε καφετέρια όπου εργαζόταν.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού και λειτουργός του Γραφείου Επιθεώρησης εργασίας κατά τη διάρκεια ελέγχου σε καφετερία, ζήτησαν από τη 19χρονη να τους επιδείξει SafePass. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πιστοποιητικό ήταν σε ισχύ, ωστόσο δεν άνηκε στην υπάλληλο αλλά στη 20χρονη. Να σημειωθεί πως οι δύο κατηγορούμενες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους ενώ για τη διάπραξη των αδικημάτων είχε μεσολάβησε άλλη νεαρή η οποία δεν είχε διωχθεί από τις Αρχές.

Τις κατηγορούμενες εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Μαρίνα Λαβίθια και Αλέξης Νεοκλέους.