Συγκλονίζει η κόρη του πρώην ποδοσφαιριστή Μοχάμεντ Καμαρά από τη Σιέρα Λεόνε, που αποφασίστηκε όπως απελαθεί, έπειτα από 20 χρόνια παραμονής στη χώρα μας, μαζί με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά 14, 11 και 5 ετών. 

Η 14χρονη Σεβαστιανή, που φοιτά στο Γυμνάσιο Βεργίνας και είναι αθλήτρια βόλεϊ στον Μαραθώνα Κάτω Βαρωσίων, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας ανάκληση της απέλασής τους. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε πως δεν θέλει να φύγει από την Κύπρο.

«Γεννήθηκα δαμέ, μιλώ τη γλώσσα, έχω φίλους και είναι πολλά χαρούμενη η ζωή μου. Είπα στον Πρόεδρο να μην μας απελάσουν, είπα του “σε παρακαλώ ελάτε στη θέση μας”. Στην επιστολή έγραψα ότι οι γυναίκες στη Σιέρα Λεόνε πρέπει να ακολουθούν πολλούς κανόνες. Μόνο που ακούω ότι θα φύγουμε πέφτει η ψυχολογία μου στο μηδέν. Εν σαν να χάνω τη ζωή μου και ξεκινώ καινούρια, αλλά η καινούρια μου ζωή εννάν πολλά άσχημη. Είπα στις φίλες μου τι έγινε και με υποστηρίζουν. Εκλαίαν πολλά επειδή εν θέλουν να φύω».

Όπως λέει, τα όνειρά της για το μέλλον θα γκρεμιστούν, εάν επιστρέψουν στη Σιέρα Λεόνε. «Εγώ την Κύπρο νιώθω την πατρίδα μου. Στη Σιέρα Λεόνε τα άτομα δεν έχουν καλή ζωή, τα σχολεία δεν είναι καλά εκεί και δεν θα μπορώ να συνεχίσω το βόλεϊ. Εμένα το όνειρό μου είναι να πετύχω στο βόλεϊ και να σπουδάσω ιατρική…».   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απάντηση ΥΠΕΣ για απέλαση οικογένειας πρώην ποδοσφαιριστή

«Θα είναι ντροπή για μένα να αφήσω να μεγαλώσουν έτσι τα παιδιά μου», ανέφερε από την πλευρά του ο 41χρονος Μοχάμεντ Καμαρά, λέγοντας πως έκανε πολλές ενέργειες στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. 

Σημειώνεται πως το θέμα έφερε στο φως η εφημερίδα «Χαραυγή». Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε πως η οικογένεια διαμένει παράτυπα στην Κύπρο εδώ και 9 χρόνια και πως σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις ενημέρωσε «εγγράφως τον αλλοδαπό ότι θα πρέπει είτε να προβεί στις δέουσες ενέργειες για νομιμοποίηση της παραμονής του, είτε να επαναπατριστεί. Αυτός προκλητικά αγνόησε τις Αρχές».

Τη συμπαράστασή τους προς την οικογένεια, εξέφρασαν χθες το απόγευμα, οι εφηβικές ομάδες βόλεϊ της ΑΕΚ Λάρνακας και του Μαραθώνα Κάτω Βαρωσίων. Κρατώντας πανό, που ανέφεραν μεταξύ άλλων πως «η Σεβαστιανή, η Μαρία-Αργυρώ και η Διονυσία, είναι δικά μας παιδιά», ζήτησαν την άμεση ανάκληση της απέλασης της οικογένειας

Όλοι είχαν κάτι καλό να πουν για τη φίλη τους Σεβαστιανή και την οικογένειά της, αναφέροντας πως δεν δημιούργησαν ποτέ προβλήματα. Ο Χρίστος Αμύρωτος, προπονητής της εφηβικής ομάδας της ΑΕΚ Λάρνακας, δήλωσε πως «είναι κρίμα και άδικο να ξεσηκωθεί ολόκληρη οικογένεια», ζητώντας από το ΥΠΕΣ να αλλάξει την απόφασή του.

«Θέλουμε τη Σεβαστιανή στην ομάδα μας, είναι πολλά καλή κοπέλα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται αυτό», ανέφερε η συμπαίκτριά της Έλενα Παναγιώτου.