Στη μάχη των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών κατεβαίνει και ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος. Την είδηση γνωστοποίησε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, ο οποίος ανέλαβε και ρόλο υπευθύνου του επιτελείου του Μητροπολίτη Μόρφου.

Κληθείς από το philenews να σχολιάσει πώς προέκυψε ο νέος του ρόλος, ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς ανέφερε ότι γνωρίζονται εδώ και 40 χρόνια με τον Μητροπολίτη Μόρφου. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι ο Μητροπολίτης δεν ήθελε να ακουστεί η λέξη «εκλογές» όσο ζούσε ο Αρχιεπίσκοπος και ως εκ τούτου δεν ασχολείτο με το ζήτημα, εντούτοις πήρε την απόφαση σε μια σύσκεψη, λίγες μέρες μετά από την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Μητροπολίτη για διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου, σημείωσε ότι «ξέρετε ότι είναι παγκοσμίως γνωστός ο Μητροπολίτης Μόρφου. Είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα, αφού οι ομιλίες του έχουν μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες, ενώ το κανάλι του στο youtube έχει ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια θεάσεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσκοπος Καρπασίας: Αποσυρθείτε και ψηφίστε με

Κληθείς να σχολιάσει αν θεωρεί πως το γεγονός ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος Πρόεδρος και παράλληλα ηγείται του επιτελείου του Μητροπολίτη Μόρφου δεν δημιουργεί κάποια σύγκρουση, ο κ. Πρωτοπαπάς υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια σύγκρουση συμφέροντος, ενώ τόνισε ότι κατά την άποψή του οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές είναι πιο σημαντικές από τις Προεδρικές, γεγονός που δημιουργεί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από μεγάλες δυνάμεις, όπως ΗΠΑ και Ρωσία». «Εξαιτίας αυτού του λόγου αποφάσισα να αναλάβω και αυτό τον ρόλο», υποστήριξε στη συνέχεια. «Εξάλλου και οι δύο τασσόμαστε υπέρ του πλήρους διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας», συμπλήρωσε ακολούθως.

Καταληκτικά επεσήμανε ότι επί του παρόντος άρχισε να οργανώνεται το επιτελείο και να δημιουργούνται οι ομάδες στήριξης του Μητροπολίτη στις διάφορες πόλεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ομάδα Στήριξης: Αυτονόητη επιλογή για μας ο Αθανάσιος (βίντεο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι την είδηση γνωστοποίησε αρχικά ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς στο ραδιόφωνο του Πολίτη.