Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα καταγγέλλουν σε βάρος καθηγητή Γυμνασίου της επαρχίας Λεμεσού, ανήλικες μαθήτριες. Ο ύποπτος τελεί υπό κράτηση για περίοδο οκτώ ημερών μετά από κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία που διεξήχθη προχθές ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Εναντίον του εκπαιδευτικού διερευνώνται αδικήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων μαθητριών του.

Η υπόθεση έχει τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο των έμπειρων ανακριτών του Κλιμακίου Χειρισμού Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Παιδιών του Αρχηγείου Αστυνομίας, με τη διερεύνηση να γίνεται με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα λόγω της ηλικίας των θυμάτων αλλά και της φύσης των αδικημάτων.

Όπως έγκυρα πληροφορείται ο «Φ», μέχρι στιγμής στα χέρια ειδικού κλιμακίου βρίσκονται 13 καταγγελίες από ανήλικες μαθήτριες, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Οι καταθέσεις από τις μαθήτριες λαμβάνονται οπτικογραφημένες, στην παρουσία των γονέων τους αλλά και λειτουργών αρμόδιων υπουργείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χειροπέδες σε 45χρονο για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του

Η πρώτη καταγγελία, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έγινε το περασμένο Σάββατο από μαθήτρια, η οποία αρχικά εμπιστεύτηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο τα όσα συνέβαιναν εντός της τάξης και την ώρα του μαθήματος. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες από μαθήτριες του ίδιου τμήματος. Μάλιστα, μέχρι χθες το μεσημέρι ο αριθμός των καταγγελιών ανερχόταν στις 13, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψουν και από άλλα τμήματα.

Γροθιά στο στομάχι είναι τα όσα περιγράφουν και ισχυρίζονται στις καταγγελίες τους οι μαθήτριες, με τα περιστατικά να αφορούν κυρίως αγγίγματα. Για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν δεκάδες καταθέσεις και από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου, ο οποίος για την ώρα δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός απέχει από τα καθήκοντά του, ενώ μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες από τα εμπλεκόμενα μέρη και με βάση το μαρτυρικό υλικό, τότε θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες προς την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.